Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сензацията е факт: Нидерландец отстрани Алкарас на US Open

Ботик ван де Зандсхулп (вдясно) получава поздравления от Алкарас.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нидерландецът Ботик ван де Зандсхулп поднесе голямата изненада на Откритото първенство на Съединените щати по тенис, след като отстрани третия в света Карлос Алкарас.

28-годишният Зандсхулп спечели мача между двамата от втория кръг с 6:1, 7:5 и 6:4 за 2 часа и 21 минути.

В първия сет Алкарас не показа нищо от играта си, като допусна ранен пробив още при първото си подаване и логично загуби.

Втората част също не започна добре за испанеца, който отново допусна да бъде пробит, но изравни за 2:2.

След това играта се изравни и всеки от двамата тенисисти печелеше своето подаване до 11-ия гейм, в който отново испанецът се пропука на свой сервис и допусна за втори път в сета да бъде пробит за 5:6, а след това Ван де Зандсхулп спечели със 7:5.

Почти по идентичен начин се разви и третият сет, като нидерландецът поведе с 3:2, а Алкарас изравни.

В 9-ия гейм Ван де Зансхулп отново поведе, а след това спечели мача.

В 3-ия кръг той ще играе срещу британеца Джак Дрейпър.


По публикацията работи: Петър Ненов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Манчестър Юнайтед си тръгна с победа от Саутхемптън

Манчестър Юнайтед постигна втора победа през новия сезон във Висшата лига. "Червените дяволи" победиха с 3:0 като гости новака в елита Саутхямптън в първи двубой от четвъртия кръг.  В първия четвърт час домакините контролираха ситуацията на терена, но в осмата минута Тайлър Дайблинг не можа да открие резултата.     Юнайтед отговори с пропуск..

публикувано на 14.09.24 в 16:39
Станислав Генчев

Станислав Генчев: Готови сме за мача с ЦСКА 1948

Треньорът на Левски Станислав Генчев даде редовната си пресконференция преди шампионатния мач на тима му утре срещу ЦСКА 1948, като обобщи състоянието на отбора след паузата. "Да, нъпълно сме готови за утрешния мач. Прекъсването дойде навреме, имахме доста работа с футболистите, които останаха тук. Състоянието на националите - Алекс и Марин,..

публикувано на 14.09.24 в 16:38

България с два отбора на БП по спортна гимнастика в женско направление

Ясни са 12-е състезателки от състава на България за Балканското първенство по спортна гимнастика, което ще се проведе от 19 до 21 септември в тренировъчната зала на "Арена София". Като домакин България ще бъде представена от два отбора по шест гимнастички. В тима ще бъдат: Кристин Кръстева (Юнак, Хасково), Мишел Арабаджиева (Интерком груп..

публикувано на 14.09.24 в 07:26
Новият треньор на Спартак Кириакос Георгиу.

Ботев (Враца) и Спартак (Варна) не се победиха с новите треньори

Ботев Враца и Спартак Варна завършиха 1:1 в мач от 12-ия кръг в Първа лига. Двубоят бе повторен дебют за Христо Янев начело на врачани и първи за Кириакос Георгиу начело на гостите. Двата тима не успяха да си вкарат през първата част. Варненци имаха леко предимство във владеенето на топката. Ботев стигна до един точен удар към вратата на Величков, като..

публикувано на 13.09.24 в 21:37

Феновете на ЦСКА София изкупиха и допълнителните пропуски за мача с Локомотив (Сф)

Феновете на ЦСКА София изкупиха всички билети, предоставени от Локомотив София за предстоящата среща от 12-ия кръг на Първа лига. Двубоят е на 16.09 (понеделник) от 19.45 часа на стадион „Локомотив“ в столичния квартал „Надежда“. „Привържениците на ЦСКА за пореден път демонстрираха вярната си подкрепа към любимия клуб, след като 3 дни по-рано изкупиха..

публикувано на 13.09.24 в 19:42

Лудогорец продава билети в пакет за мачовете от Лига Европа

Лудогорец стартира свободна продажба на пакетни билети за домакинските мачове от основната фаза на турнира Лига Европа от утре, 14 септември. Цената на пакета, включващ и четирите домакинства е с 25% отстъпка от цените на пропуските. Цените на билетите са както следва: Сектор В, блокове 2, 3, 4 и 5 – 50 лв. Пакетна цена - 150 лв Сектор В, блокове 1 и..

публикувано на 13.09.24 в 19:38

Хебър геройски измъкна точка от Локомотив (Пд)

Хебър измъкна точка при гостуването си на Локомотив Пловдив в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Двубоят на "Лаута" завърши 3:3, а гостите се добраха до равенството с два гола в добавено време. Така тимът на треньора Любослав Пенев останаха на шесто място във временното класиране с актив от 12 точки, а Хебър e 14-и с пет пункта. Срещата започна отлично..

публикувано на 13.09.24 в 19:22