Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водещи кметове от ГЕРБ ще бъдат предложени за водачи на листи

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с кметове, излъчени от партията
Снимка: БТА

Все още няма яснота как ЦИК ще реши проблема със започването на регистрацията на партиите за предстоящите предсрочни избори. Тя трябваше да започне тази сутрин, но стартът беше отложен заради противоречията между двете крила в ДПС - около Ахмед Доган и около Делян Пеевски. И двете групи се появиха пред ЦИК и пожелаха да се регистрират за вота. Членовете на Централната избирателна комисия се събраха на закрито заседание заради казуса.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че сътресенията в ДПС и БСП няма да имат никакво значение, ако има висока избирателна активност: "Ако не направим  стабилно управление, просто на България ще се гледа много вече несериозно, ще се гледа много с подозрение. Просто ще си уплашим и партньорите, не само хората. Затова искрено призовавам българите да излезнат да гласуват".

Партиите, които се разцепиха, да не принуждават институциите да решават проблемите им, призова лидерът на ГЕРБ.

Пред кметове на ГЕРБ в Бургас Борисов подчерта, че вътрешните проблеми в ДПС и БСП не трябва да се прехвърлят върху институциите:

"Я вижте как е разхвърляна полицията: едни на "Росенец", едни на "Бояна", едни на "Позитано", едни на ЦИК. А кой пази хората? Кой в момента работи? Говорим за независими институции, ама всички им хвърляме проблема да ни го решават те. Какво да им реши? Те не могат вътре в партията си да кажат кой управлява и сега институциите трябва да им вземат решение. Не ги намесвайте институциите. Справете се сами".

Борисов съобщи, че водещи кметове на ГЕРБ ще бъдат предложени за водачи на листи за предсрочния парламентарен вот, за да са гарант, че програмата на партията ще се изпълнява.

Следващата среща на лидера и ръководството на ГЕРБ за обсъждане на предстоящата предизборна кампания ще се проведе в Хасково.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

100 доброволци от БЧК се включиха в демонстрация по оказване помощ на пострадали при бедствие

Преди дни в района на язовира в с. Марково, община Каспичан , област Шумен бе разиграно тренировъчно занятие с демонстрация по оказване помощ на множество пострадали при възникнало бедствие с участието на над 100 души доброволци от екипите на Българския Червен кръст и на партньори от Единната спасителна система. В учението се включиха и..

публикувано на 15.09.24 в 09:30

Детски празник за пътната безопасност в Плевен

В Плевен е организиран детски празник за пътната безопасност. Специално внимание ще бъде отделено и на правилата за безопасно управление на велосипеди и тротинетки. Увлекателни състезания, забавни игри и интересни срещи очакват децата на Плевен днес в Градската градина пред Центъра за работа с деца в града. Детският празник е посветен на..

публикувано на 15.09.24 в 08:36
Николас Мадуро на митинг в Каракас.

Петима чужденци са задържани във Венецуела, готвели атентат срещу Мадуро

Петима чуждестранни граждани са били арестувани във Венецуела по обвинения в подготовка на атентат срещу Николас Мадуро. Това се случва в момент на повишено напрежение между Каракас и други страни заради второто оспорвано преизбиране на Мадуро. Задържаните са трима американци, двама испанци и гражданин на Чехия. Според вътрешният министър..

публикувано на 15.09.24 в 08:27
Николай Хайтов

Навършват се 105 г. от рождението на Николай Хайтов

Днес, 15 септември, се навършват 105 години от рождението на писателя Николай Хайтов. Авторът на прочутите "Диви разкази" и "Шумки от габър" е роден в родопското село Яврово, област Пловдив, в много бедно семейство. Първите си очерци и разкази печата в списание "Септември" в средата на 50-те години. Адресите на любовта - писателят..

публикувано на 15.09.24 в 08:22
Мерки срещу наводненията в Полша, 14 септември 2024 г.

Наводнения причиниха щети и взеха жертви в Централна и Източна Европа

Румъния организира временни лагери за настаняване и започна спасителни операции, след като при наводненията в източната част на страната загинаха най-малко четирима души. Проливните дъждове причиниха щети и притеснения още в Чехия, Полша, Австрия, Словакия и Унгария. В спасителните операции в Румъния се включи и армията, която спомогна..

публикувано на 15.09.24 в 08:07
Матео Салвини

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Прокуратурата на Палермо поиска 6  години затвор за лидера на "Лига" и настоящ вицепремиер и министър на транспорта Матео Салвини заради кораб, спасил имигранти. Случаят е от 2019-а година, когато той бе вътрешен министър в правителството на Джузепе Конте. Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър..

публикувано на 15.09.24 в 07:57
Демонстрация в Тел Авив срещу правителството на Бенямин Нетаняху и с искане за освобождаване на заложниците, държани в Ивицата Газа от групировката

Демонстрации в Израел с искане за освобождаване на заложниците в Газа

В Тел Авив и в Ерусалим снощи се проведоха нови демонстрации с настояване правителството на Бенямин Нетаняху да освободи заложниците, задържани от радикалната палестинска групировка "Хамас" в Ивицата Газа. Според организаторите броят на демонстрантите се увеличава, след като в началото на септември израелските сили откриха телата на шестима..

публикувано на 15.09.24 в 07:48