Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елтън Джон се възстановява след тежка очна инфекция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Елтън Джон е с “ограничено зрение" след "тежка очна инфекция". Това става ясно от публикация на самия 77-годишен певец в Instagram. 
Музикалната легенда разкри в Instagram, че през лятото е имал тежка очна инфекция, която за съжаление го е оставила само с ограничено зрение на едното око. 

„Лекувам се, но това е изключително бавен процес и ще отнеме известно време, преди зрението да се върне към засегнатото око. Толкова съм благодарен на отличния екип от лекари и медицински сестри и семейството ми, които се грижиха толкова добре за мен през последните няколко седмици”, допълва сър Елтън Джон. 

Множество звезди отговориха на поста с пожелания за успех на певеца с лечението, включително модната дизайнерка Донатела Версаче. Тя написа: „Не бързай и се съвземи, Елтън. Ще бъдем тук и ще чакаме да се върнеш, когато си здрав и готов.“ 

Наскоро беше обявено, че документалният филм "Elton John: Never Too Late" ("Елтън Джон: Никога не е твърде късно") ще има своята европейска премиера на тазгодишния Британски филмов фестивал в Лондон.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протести припомниха за децата, загинали при пътни инциденти

На прага на новата учебна година в различни градове на страната се организират прояви, свързани с безопасността на децата на пътя. "Ангели на пътя" организира шествие под наслов "Стоп на пътните убийства!" В София тази вечер сдружение "Ангели на пътя" организира митинг-шествие под наслов “Стоп на пътните убийства! Да пазим децата - бъдещето на..

публикувано на 15.09.24 в 18:49
Президентите на Северна Македония Гордана Силяновска и на България Румен Радев

Скопие вика българския посланик заради срещата Радев - Силяновска

Министерството на външните работи и външната търговия на Република Северна Македония ще извика утре българския посланик в Скопие Желязко Радуков по темата за снимката на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска в София в петък, на която се виждат знамената на България и ЕС, но не и знамето на Северна Македония, съобщи МИА. Скопие ще иска..

публикувано на 15.09.24 в 18:16
Снимката е илюстративна

Национални празници „Капитан Петко войвода“ и 60 години Чепеларе

Чепеларе отбелязва днес Национални хайдушки празници "Капитан Петко войвода" и 60 години от обявяването му за град.  Пристигането на войводата и неговата чета ще бъде пресъздадено с възстановка до къщата, в която се е помещавал щабът му. Програмата предвижда тържествено шествие, начело с войводата към площад "Олимпийски" в центъра на града. Ще..

публикувано на 15.09.24 в 17:59

"Булгаргаз" иска поскъпване на газа с 3%

Поскъпване на природния газ с 3 процента от октомври предвижда "Булгаргаз". Това става ясно от заявлението, което газовата компания е внесла в Комисията за енергийно и водно регулиране.  През следващия месец за покриване на вътрешното потребление ще се използват основно количества природен газ, доставени по дългосрочния договор с Азербайджан, както и от..

публикувано на 15.09.24 в 17:58

Множество ранени след руска атака срещу жилищна сграда в Харков

Най-малко 28 души, сред които и три деца, са били ранени, след като руска управляема бомба е поразила многоетажен жилищен блок в северозападния украински град Харков, съобщи "Ройтерс", като се позова на местните власти. Областният управител Олег Синегубов допълни, че има и още щети по цивилна инфраструктура. По-рано местни медии съобщиха, че при руски..

публикувано на 15.09.24 в 17:27

Хутите са изстреляли ракета срещу Израел, няма поражения

Ракета, изстреляна от йеменски бунтовници хути е паднала на израелска теритрия, без да причини щети, съобщава АФП. На прицел е била израелска "военна позиция“ в района на Яфа, около Тел Авив, заяви говорител на хутите във видеообръщение и добави, че израелската отбрана не е успяла да я прехване. Израелските военни съобщиха, че ракетата е паднала в..

публикувано на 15.09.24 в 17:14
Румен Гайтански

Румен Гайтански: Нямам намерение да участвам в никакви политически партии

Румен Гайтански реагира на публикации, които свързват името му с евентуално участие в листите на "Алианс за права и свободи". От "Алианс за права и свободи" номинират Румен Гайтански - Вълка за кандидат-депутат В писмо до БНР Гайтански пише: "Във връзка с публикация от 13.09. 2024 г. в онлайн медийната платформа www.bnr, озаглавена "Алианс за..

публикувано на 15.09.24 в 17:03