Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само една българска победа на турнира по тенис на маса в Панагюрище

Ерен Бекир
Снимка: Христо Елкин, Асарел България Оупън

Победа за Ерен Бекир и загуби за останалите български състезатели при мъжете белязаха първия ден на турнира по тенис на маса "Асарел България Оупън" (WTT Feeder Panagyurishte Presented by Asarel) в Панагюрище.

Стартът на силния международен турнир предложи шест мача с българско участие в квалификациите в мъжката част на схемата. Жребият не беше благоприятен за националите, като единствен Ерен Бекир стигна до успеха. 

Бекир изигра изключително убедителен мач срещу австриеца Лукас Крамер, като позволи на съперника да се доближи единствено във втория гейм, спечелен с 11:8. В другите две част състезателят на "Стоянстрой" беше безкомпромисен и след 11:3, 11:8 и 11:2 очаква германеца Том Швайгер в последния кръг на квалификациите. Мачът е насрочен за четвъртък, 12 септември от 18:25 часа.

17-годишният Стефан Димитров загуби с 2:3 гейма от японеца Хаято Мики на старта на квалификациите. Роденият в Дупница български национал поведе с 2:1 гейма, но в крайна сметка загуби от Мики (7:11, 16:14, 12:10, 3:11 и 6:11) в мач, превърнал се в най-драматичния в квалификациите. 

Съгражданинът на Димитров Радослав Котев изостана с 0:2 гейма (9:11 и 3:11) от китаеца Сун Уен, преди да съкрати изоставането си след 11:9 в третия. Четвъртата част обаче отново беше за Уен (6:11). 

Стоян Сариев загуби от чеха Онджей Кветон с 0:3 гейма (7:11, 6:11, 7:11), като имаше възможности за спечелването на поне гейм. 

Най-опитният в българския отбор при мъжете Владимир Петков също имаше коварен жребий и трябваше да се изправи срещу китаеца Куан. Въпреки добрата игра във втория гейм, Петков отстъпи след 4:11, 10:12 и 7:11. 

Давид Костадинов отстъпи със същия резултат на швейцареца Педро Осиро (4:11, 5:11, 6:11). 

Утре шестимата български състезатели ще играят в квалификациите на двойки като тандемите са както следва: Радослав Котев/ Стефан Димитров, Ерен Бекир/ Стоян Сариев и Владимир Петков/ Давид Костадинов. 

И петте представителки на България при жените намериха място в основната част на схемата, като мачовете им ще се изиграят в петък.

Осмото издание на състезанието в Панагюрище е с награден фонд от 40 000 долара, което е абсолютният максимум за турнир от тази серия, организиран от Международната федерация по тенис на маса и техните партньори World Table Tennis.
По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи олимпийския шампион на сингъл от Игрите в Париж 2024 Новак Джокович в демонстративен мач в София, организиран от Фондация "Григор Димитров".  Срещата завърши при резултат 6:4, 2:6, 10:6 за Димитров. Над 13 хиляди фенове са изпълнили до краен предел "Арена 8888 София", след като билетите..

публикувано на 17.09.24 в 22:17
Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0

Майорка победи Сосиедад с гол от дузпа

Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0 в изтеглен мач от седмия кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение отбеляза Абдон Пратс от дузпа в 36-а минута. Със спечелените три точки Майорка се изкачи на 6-о място с 8 точки, докато Сосиедад остава 16-и с 4 точки. Изтеглен мач от седмия кръг на футболното първенство на Испания:..

публикувано на 17.09.24 в 22:11
Шампионската лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Новата Шампионска лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Отборите на Ювентус и Астън Вила постигнаха победи на старта на новия формат на Шампионска лига по футбол.  Юве надигра ПСВ Айндховен с 3:1 у дома, а Вила се справи при гостуването на Йънг Бойс с 3:0. На "Алианц Стейдиъм" в Торино Кенан Йълдъз вкара първия гол този сезон в Шампионска лига. Турският национал откри резултата със зрелищно..

публикувано на 17.09.24 в 22:05
Джани Дос Сантос

Локомотив (София) привлече футболист от Нидерландия

Отборът на Локомотив (София) привлече нидерландския футболист Джани Дос Сантос. 25-годишното крило подписа двугодишен договор с "железничарите", съобщиха от клуба.  Нидерландецът дебютира в "Ередевизи" на 19 години, а впоследствие изкарва две много успешни години в Канада. "Много се радвам да съм тук, съотборниците ми и треньорският щаб..

публикувано на 17.09.24 в 20:25
Луис Кастро

Кристиано Роналдо остана без треньор в Ал Насър

Отборът на Ал Насър, в който играе Кристиано Роналдо в първенството по футбол на Саудитска Арабия, потвърди за раздялата с португалския специалист Луис Кастро от поста старши треньор на тима. "Всички в Ал Насър бихме искали да благодарим на Луис и неговия екип за отдадената им работа през последните 14 месеца. Пожелаваме ви късмет в бъдеще“,..

публикувано на 17.09.24 в 18:54
Лия Каратанчева

Три българки са на четвъртфинал в Пазарджик

Лия Каратанчева, Зиновия Ванева и Беатрис Спасова се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис за жени от категория W75 с награден фонд от 60 хиляди долара. Надпреварата от календара на международната тенис федерация (ITF) се провежда на кортовете на ТК Фаворит в Пазарджик.  Поставените под номер 2 на двойки Лия Каратанчева..

публикувано на 17.09.24 в 18:49

Дисциплинарната комисия глоби сериозно Левски и ЦСКА София

Решения на Дисциплинарната комисия на БФС:  8-ми кръг ППЛ   С предупреждения – 31 състезатели   Със спиране от състезателни права              ССП     лв. Ивелин Попов ПФК Ботев Пловдив              1          300  8-ми кръг ППЛ   С предупреждения –    Служебни лица         ЖК      лв. Илиан Илиев  Черно море Варна..

публикувано на 17.09.24 в 17:48