Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не се очакват драстични промени на времето в Гърция

Снимка: АФП

В Гърция не се очакват проливни дъждове в следващите дни и дори има риск от пожари. 

Гражданска защита в Гърция свали степента на риск от наводнения поради ограничаване на дъждовния цикъл за следващите дни. На много места в страната вали слаб дъжд, който е краткотраен. Температурите днес и в следващите четири дни се движат между 25 и 30 градуса.

Туристите отново са на плажа, след като премина циклонът с екстремно време.

Обстановката в област Родопи, където вчера се наводниха села и пътища, постепенно се нормализира и полицията съобщава за проходимост на всички пътни артерии.

Предупреждението за риск от пожари остава, съобщават от Гражданска защита. В сила е забрана за движение в три района на Халкидики. 

Досега в страната днес избухнаха над 20 горски пожара в областите Пелопонс, Крит и Тесалия, които бяха бързо поставени под котрол от пожарникарите.

Не се очакват драстични промени на времето до вторник според прогнозите на синоптиците.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЕК отпуска на Кипър 152 млн .евро по Плана за възстановяване и устойчивост

Европейската комисия даде "зелена светлина" за отпускането на Кипър на 152 млн .евро по Плана за възстановяване и устойчивост. Островната държава е получила досега над 21% от предвидените по него средства. Кипър е изпълнил 37 от 38-те основни етапа и цели, свързани с искането за изплащане на втория и третия транш по Плана за възстановяване и..

публикувано на 18.09.24 в 14:11

НС прие окончателно промени в Търговския закон

Депутатите приеха окончателно промени в Търговския закон. С тях се дава правна възможност за постигане на ускорена ликвидация на юридически лица, които през последните 12 месеца нямат дейност, наети служители или регистрация по Закона за данък добавена стойност. За да се възползват, те не трябва да имат задължения към държавата и общините, както и данъчни..

публикувано на 18.09.24 в 14:07

България е в топ 5 по ръст на туристическите нощувки в периода април - юни в ЕС

България се нарежда сред петте водещи държави в Европейския съюз по ръст на туристическите нощувки за периода април - юни тази година, спрямо същия период миналата. Това показват последните данни на Евростат. Близо 2 милиона и 127 хиляди туристически регистрации в категоризирани места за настаняване са отчетени през второто тримесечие на..

публикувано на 18.09.24 в 13:50

Подготвят промени в наредбата за информация за имитиращите млечни продукти

Министерството на земеделието подготвя промени в наредбата за предоставяне на информация на потребителите за храните, като целта е да се въведат допълнителни изисквания при използването на имитиращи млечни продукти. Промените ще направят задължително обявяването на точния състав на ястията в заведенията за обществено хранене. Промяната на..

публикувано на 18.09.24 в 13:44
Върховният представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел

ЕС осъди атаките, застрашили сигурността и стабилността на Ливан

"Дори атаките да са били цeлeнасочени, те нанесоха безразборни странични щети върху цивилни, включително деца", се казва в изявление на върховния представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел по повод координираните експлозии на пейджъри в Ливан.  Вчера стотици пейджъри на членове на проиранската ливанска групировка "Хизбула" избухнаха..

публикувано на 18.09.24 в 13:37

МС реши: Всички небитови потребители на ток могат да получат компенсации

Всички небитови потребители ще могат да получат компенсации за разходите за скъпия ток до края на годината, реши правителството като промени програмата за компенсации. За изпълнението ѝ ще са необходими над 500 милиона лева. Еврокомисията даде „зелена светлина“ за подпомагането. Очаква се МС да одобри компенсация на разходите на бизнеса за ток..

публикувано на 18.09.24 в 13:17

Депутатите приеха промени в Закона за туризма

След прегласуване на първо четене бяха приети и промени в Закона за туризма. С тях се уреждат реда и критериите за обявяване на един курорт за национален. Това ще става с решение на МС по предложение на министъра на туризма, като заявление до него трябва да подават общините, на чиято територия или част от нея са курортите. "За" гласуваха 83-ма..

публикувано на 18.09.24 в 13:16