Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На живеещите на столичната ул. "Опълченска ще бъде осигурен безопасен достъп по време на ремонтите

Снимка: БГНЕС

Живеещите на столичната улица "Опълченска“ вече ще имат безопасен достъп по време на целия ремонт на пътните платна.

В 200-метровия участък е изградена настилка, по която да преминават хората, днес ще бъдат монтирани 20 лампи, които ще осигурят необходимата осветеност, стана ясно след проверка на зам.-кмета по строителството Иван Василев. 

След завършването на строителните дейности в непосредствена близост до жилищните блокове в рамките на 6 дни ще бъде обособен коридор с бетонна настилка, за да могат хората да преминават безпрепятствено.

Ремонтът на източното платно на ул. "Опълченска", между ул. "Цар Симеон" и бул. "Тодор Александров" трябва да бъде завършен до края на годината, според предварителния график. 

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джевдет Чакъров

От ДПС, лоялни на Доган, сигнализираха за случаи на натиск и репресии върху техни симпатизанти

От ДПС, лоялни на почетния председател Ахмед Доган, заявиха, че в последните дни се увеличават случаите на безпрецедентен натиск и репресии върху техни симпатизанти чрез използване на държавните институции за всяване на страх и психоза. Депутатът Тимур Халилов съобщи за нови акции от днес, като посочи, че зад тях стои Делян Пеевски: "След като вчера бе..

публикувано на 20.09.24 в 12:20
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Премиерът призова фирмите, отговорни за изборите, да не "взривяват вота"

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че и фирмата, която съхранява машините за вота, е поискала повече пари. Той коментира предупреждението на "Сиела норма" за опасност от неосъществяване на машинния вот. Главчев призова, въпреки че има "търговски взаимоотношения между фирмите и ЦИК", все пак фирмите да не взривяват изборния процес: "Който иска..

публикувано на 20.09.24 в 12:00

Акция на антикорупционната комисия в Минерални бани, обиск в имота на кмета Искандер

Акция на Антикорупционната комисия се провежда в община Минерални бани. Правят се обиски в имоти на кмета Мюмюн Искендер, в общината и в хотелите, собственост на сина и дъщерята на кмета. Официална информация от службите на този етап няма. От полицията в Хасково съобщиха, че не са уведомени за акцията и не участват в нея. Мюмюн Искендер се определи..

публикувано на 20.09.24 в 11:53

Гърция засилва охраната по всички външни граници

Гърция засилва охраната по всички външни граници, съобщи министърът по защита на гражданите Михалис Хрисохоидис. Атина не е съгласна с решението на Германия за ограничаване на свободното движение в рамките на Шенген. Сухопътната граница с Турция при Еврос е напълно защитена, съобщи Хрисохоидис. Увеличават се значително силите на..

публикувано на 20.09.24 в 11:47

Засилен интерес към ваксините за Covid-19 в Ямболско

Засилен интерес към ваксинирането срещу Covid-19 отчитат от здравната инспекция в Ямбол. В началото на октомври ще започне и поставянето на противогрипните ваксини. През последните дни интересът към ваксинация срещу Covid-19 е голям, особено от хора над 60-65 години, уточни директорът на здравната инспекция д-р Радостина Калчева: "До..

публикувано на 20.09.24 в 10:54

В Босилеград искат по-подготвени хора за секционната комисия за вота на 27 октомври

По-подготвени хора да бъдат изпратени за секционната комисия за вота на 27 октомври, настояват в Културно-информационния център (КИЦ) на сънародниците ни в Босилеград, където е изборната секция. Съставът на СИК там се определя от посолството ни в Белград и консулството в Ниш. На парламентарните избори на 9 юни комисията допуснала много грешки и..

публикувано на 20.09.24 в 10:32
Костадин Костадинов

"Възраждане" иска парламентарна декларация за последните изявления на Николоски

Българският парламент трябва да излезе с декларация след поредното изявление на вицепремиера на Република Северна Македония Александър Николоски.  За това настоя лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов:  Александър Николоски обяви, че "корумпирани политици в България му искат оставката" "Трябва да има декларация на Народното събрание. Ние..

публикувано на 20.09.24 в 10:22