Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК остави без разглеждане жалба на ДПС-Доган за разпределението в СИК в Долни Чифлик

Снимка: БГНЕС

Жалба за съставите на 14-те секционни избирателни комисии в община Долни чифлик, Варненска област, доведе до спорове в Централната избирателна комисия - дали трябва да има членове и на двете фракции на ДПС.

В крайна сметка с 11 гласа "за" и три "против" ЦИК реши да остави без разглеждане жалбата на независимия депутат Хюсни Адем от фракцията на Ахмед Доган.

Против решението гласуваха Савинч Солакова, Орхан Чаушев и председателката на ЦИК Камелия Нейкова.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Напускащи Ливан и Израел пристигат в Кипър по въздух и море

По въздух и море пристигат в Кипър чуждестранни граждани, напускащи Ливан и Израел заради ескалацията на военните действия в района. Пристанищата и летищата на страната, най-близката безопасна дестинация до конфликтната зона, са в пълна готовност да приемат засиления поток евакуиращи се, заяви днес правителството след проведеното извънредно заседание на..

публикувано на 02.10.24 в 18:04

Понижение на индексите в ранната търговия на Уолстрийт

Опасенията от проблем с доставките на петрол доведоха до поскъпване на ключовата суровина на световните борси. След като вчера черното злато поскъпна с 5 на сто, днес фючърсите добавиха нови около три процента към стойността си заради напрежението в Близкия изток.  Цената на петрола на международните пазари се повиши с 5 процента Петролът..

публикувано на 02.10.24 в 18:02
Комисар Васил Паргов

Петима са задържани за купуване на гласове и търговия с вот в Кюстендилския регион

Петима са задържани за 24 часа при специализираната полицейска операция за гарантиране политическите права на гражданите и противодействие на нарушенията на изборното законодателство на територията на Кюстендилския регион, обявиха днес от Областната дирекция на полицията. Работата със задържаните продължава, от прокуратурата казаха за БНР, че..

публикувано на 02.10.24 в 17:08
Войници от армията на Босна и Херцеговина

Въоръжените сили на Босна и Херцеговина повишиха нивото на сигурност заради имейл, изпратен от IP адрес от България

Въоръжените сили на Босна и Херцеговина повишиха нивото на сигурност на военни и обекти и обекти от военната промишленост заради получени заплахи вчера от IP адрес в България, съобщава босненското издание „Дневни аваз“, като се позова на босненските полицейски служби. Въпреки че IP адресът е от България, това не означава, че заплахата е..

публикувано на 02.10.24 в 16:59
Ангел Найденов

Ангел Найденов: Формираната от Техеран ос на съпротивата се разпада под ударите на Израел

Скептичен съм към свикването на Консултативен съвет за национална сигурност в разгара на предизборната кампания. Това заяви пред БНР Ангел Найденов, бивш министър на отбраната, след като държавният глава обяви, че свиква извънредно заседание в петък - 04.10. 2024 г.  От "Дондуков"2 уточниха, че темата е "Рискове и заплахи пред националната..

публикувано на 02.10.24 в 16:58
Иранският президент Масуд Пезешкиан.

Иранският президент: Ако Израел не спре с престъпленията си, ще получи суров отговор

Иранският президент Масуд Пезешкиан каза, че "ако Израел не спре с престъпленията си",  то еврейската държава ще получи суров отговор, предаде Ройтерс. Той говори ден след ракетната атака на Иран срещу Израел и последвалото изявление на  и зраелският премиер Бенямин Нетаняху, че ще отвърне на удара.  Експлозии в Израел, Иран потвърди, че е..

публикувано на 02.10.24 в 16:53
Евелина Славкова

Евелина Славкова: Българските младежи са песимисти за света, но оптимисти за България

Българските младежи са песимистични за света, но оптимисти за България . Това каза пред БНР Евелина Славкова, социолог от Изследователски център "Тренд", която коментира изводите от проучването  "Младите хора в България - ментални рискове, предизвикателства и перспективи": "Българският младеж е оптимист за развитието на България, оптимист за..

публикувано на 02.10.24 в 16:48