Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ураганът "Милтън" отслабна до първа степен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ураганът "Милтън" отслабна до първа степен, но преди това връхлетя крайбрежието на американския щат Флорида.

Потвърдено е, че най-малко четирима души са загинали в резултат на 2 торнада, предизвикани от урагана "Милтън" на източното крайбрежие на щата Флорида, съобщиха местните власти, цитирани от АФП.

На своя уебсайт окръг Сейнт Луси потвърди "четири смъртни случая в резултат на тези торнада", уточнява БГНЕС.

Над 3 милиона домакинства, търговски обекти и предприятия в щата останаха без електричество.

Порои се изсипаха във Франция след урагана Кърк. В областта Еро един човек е загинал, а друг е с опасност за живота. Сутринта 67 000 домакинства бяха без електричество, затруднен е транспортът.

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Най-малко четирима загинали и над 3 млн. домакинства без ток в резултат на урагана "Милтън"

Най-малко четирима души загинаха, а над 3 милиона домакинства са без електрозахранване в резултат на урагана "Милтън", който премина през щата Флорида.  Загиналите са жители на окръг Сейнт Луси, Флорида, който беше поразен от торнадо при навлизането на урагана "Милтън" на сушата.  Повече от 3 милиона домакинства са без електричество в резултат на..

публикувано на 10.10.24 в 18:18
Джейхан Ибрямов

На втора инстанция съдът потвърди ареста на Ибрямов. Ще има ли нови обвинения?

  С мотив, че е личност с висока степен на обществена опасност, както и заради данни, че се е готвел да купува гласове за предсрочните избори на 27 октомври, Софийският апелативен съд потвърди постоянния арест на независимия депутат Джейхан Ибрямов. Съдиите не видяха проблем нито със законността на първоначалното задържане на Ибрямов, нито с..

публикувано на 10.10.24 в 18:15
Дрон

Научни среди, военни и бизнесът у нас си сътрудничат за разработки на дронове

Военните търсят български фирми – партньори за малки и леки дронове. Това казаха представители на Министерството на отбраната и държавното дружество "Терем".  Причината – да има ноу-хау в тази област, български специалисти, а и модерни нови технологии в армията. Заради войната в Украйна поуките са в полза за навлизането на дроновете в армията...

публикувано на 10.10.24 в 18:05

Ръст на вирусните заболявания в Русе

Ръст на вирусните заболявания през последните две седмици отчитат лекарите в Русе, а заедно с него се повишава и интересът към ваксинацията.  Двойно са се увеличили регистрираните случаи на остри респираторни заболявания и на Covid-19 през последната седмица, съобщават общопрактикуващи лекари в Русе. Голяма част от боледуващите обаче остават..

публикувано на 10.10.24 в 17:30

Киър Стармър и Володимир Зеленски обсъдиха подкрепата за Украйна

Британският премиер Киър Стармър и украинският президент Володимир Зеленски обсъдиха подкрепата, от която Украйна ще се нуждае във войната си срещу Русия през следващите месеци по време на разговори в Лондон.  Говорителят на премиера повтори мнението на Великобритания, че Украйна има право, при определени обстоятелства, да нанася удари по цели на..

публикувано на 10.10.24 в 17:16
Емилия Милчева

Емилия Милчева: Генезисът на търговията с гласове е в нерешените проблеми на България

Генезисът на купуването и продаването на гласове се крие във всички нерешени проблеми на България , а те са няколко и МВР не може да се справи с това, защото "лекува" последствията .  Коментара направи пред БНР журналистката и политически наблюдател Емилия Милчева и добави: "Знаем как с отписване на дългове и чрез търговци на дрога се влияе за..

публикувано на 10.10.24 в 17:07

В Габрово отбелязват 65 години от създаването на Държавния архив в града

Архивистите в Габрово отбелязват своя професионален празник и 65-ата годишнина от създаването на Държавния архив в града. С награждаване на дарителите и отваряне на вратите на новото хранилище за посетители, професионалистите посрещат празника. През годините архивните документи са се съхранявали на различни места в Габрово, дори и..

публикувано на 10.10.24 в 17:05