Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наско Сираков: Израснал съм с мисълта да стъпя на терена, на който е играл Гунди

Наско Сираков
Снимка: БГНЕС

"Гунди не е само футболна, не е само спортна, той е историческа фигура за България, особено за синята общност. Аз съм израснал с мисълта евентуално да мога да стъпя на терена, на който е играл Гунди". Това обяви голмайстор номер 1 в историята на Левски Наско Сираков относно най-голямата легенда на "сините" Георги Аспарухов.

Ден след премиерата на филма "Гунди - легенда за любовта" Сираков представи колекционерска серия екипи и сувенири, свързани с Гунди, които феновете на клуба могат да си закупят от тази вечер. "Не ми е минавало през главата, че ще постигна доста неща във футбола, но винаги просто съм искал да стъпя на терена, на който той е играл. Той е иконата на Левски", допълни собственикът на клуба.

На събитието на "Герена" днес присъства и друг легендарен футболист на "сините" Стефан Аладжов, който е споделял терена с Гунди от 1967 до 1971 година. "Изключителен футболист, беше и прекрасен човек. Живеех на Петте кьошета, имах един приятел, който идваше вкъщи преди всеки мач и ме питаше дали Гунди ще играе, защото го преследваха много контузии и краката му бяха целите в белези. И аз му казвам ще видим, лекарят още не е решил. Той ми казваше, Гунди и на стол да стои, трябва да е вътре на терена, публиката се удвоява. Това беше Гунди", разказа Аладжов.

На представянето на колекционерската линия, от която в продажба ще бъдат пуснати 2999 борйки, присъстваха още треньорът на Левски, бившият защитник на "сините" Елин Топузаков, режисьорът Олег Ковачев, продъцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов, както и главните актьори във филма за Гунди - Павел Иванов и Александра Свиленова.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Левски - ЦСКА София

В петък пускат билетите за Левски - ЦСКА София на цени между 15 и 25 лв.

В петък, 11 октомври, в 12:00 часа в продажба ще бъдат пуснати билетите за двубоя от 8-ия кръг на Първа лига срещу ЦСКА София, обявиха домакините на мача от Левски. Те ще бъдат налични както на каса пред официалния магазин в Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов", така и в мрежата на Ивентим. Мачът е на 19 октомври, събота, от 15:45 часа на..

публикувано на 10.10.24 в 19:27

Васил Етрополски очаква изборни хватки във фехтовката

Легендата в българската фехтовка Васил Етрополски представи екипа си и програмата си, с която се кандидатира за президентския пост в Българската федерация по фехтовка, като Изборното събрание - по негови думи - трябва да бъде проведено на 17 декември в Министерството на младежта и спорта. Той обяви желанието си преди месец , а днес разказа в..

публикувано на 10.10.24 в 17:09
Орлин Станойчев

Орлин Станойчев: Най-добрите ни състезатели трябва да играят в мача срещу Румъния за Купа „Дейвис“

"Срещата срещу  състава на Румъния ще бъде много, много трудна. Срещу тях винаги е така, независимо от състава им. Ще ни трябват най-добрите ни състезатели, защото с тях  ще имаме най-големи шансове да спечелим този мач", това заяви специално за БНР членът на Управителния съвет на Българската федерация по тенис Орлин Станойчев  по повод..

публикувано на 10.10.24 в 13:47
Стилияна Николова, Дария Варфоломеев и София Рафаели

Дария Варфоломеев и Стилияна Николова с участие в турнира "Златните момичета... ЗАВИНАГИ"

Олимпийската шампионка от Игрите в Париж - Дария Ваpфоломеев от Германия и европейската шампионка от първенството в Будапеща - Стилияна Николова, ще вземат специално участие в турнира по художествена гимнастика "Златните момичета... ЗАВИНАГИ".  Първото издание е от 18 до 20 октомври в „Арена Самоков“, съобщи специално за БНР европейската и световна..

публикувано на 10.10.24 в 12:11

Състезатели от 10 държави ще се борят за титлите в турнира „Рамус София къп“

Състезатели от 10 държави са победи заявка за участие в 11-ото издание на международния турнир по олимпийско таекуондо „Рамус София къп“, който ще се проведе на 2 и 3 ноември в многофункционалната спортна зала на Националната спортна академия „Васил Левски“. Срокът за регистрация ще приключи на 27 октомври. „Всяка година състезанието, което е..

публикувано на 10.10.24 в 07:20
Балкан загуби от Билбао с 55:95

Балкан с тежко поражение за Купата на ФИБА Европа

Отборът на Балкан (Ботевград) стартира с тежка загуба от Билбао Баскет с 55:95 точки като гост в Испания в първия кръг от 10-та група на турнира за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже. Домакините имаха предимство през цялото време, а българският отбор не поведе нито веднъж в двубоя. Билбао натрупа 11 точки аванс в края на първата..

публикувано на 10.10.24 в 06:40

Страхотен старт на “СуперОктомври” за волейболистките на Левски

Волейболистките на Левски София направиха перфектен старт в европейските турнири. Воденият от Радослав Арсов тим надигра словашкия ВП УКФ Нитра с 3:0 (25:12, 25:12, 25:14) в първия двубой от 1/32-финалите на турнира "Чалъндж къп", който се игра пред 100 зрители в зала “Левски София”. Това бе страхотен старт на “СуперОктомври” за волейболистките на..

публикувано на 09.10.24 в 21:44