Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мащабна полицейска операция срещу купения вот в Софийска област

Снимка: Ани Петрова
Чуй новината! Чуй новината:

На територията на Софийска област се провежда мащабна специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове, съобщиха от МВР.

Информация за полицейските действия и междинните резултати ще бъде дадена от началника на отдел "Охранителна полиция" при ОДМВР-София комисар Петър Соколов по-късно днес.

Образувани са близо 50 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите, съобщи в петък министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Атанас Илков. 

Постъпили са близо 140 сигнала, извършени са над 100 проверки, като почти една четвърт от тях са прекратени. В 14 от сигналите е имало данни за престъпления.

До миналата седмица са задържани 23 души. Изготвени са 471 предупредителни протоколи. Имало е над 100 операции на МВР.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Софийски градски съд провежда съдебно заседание по искане за по-лека мярка, подадено от бившия директор на Агенция

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова излиза от ареста под гаранция

След шест месеца в ареста бившият ръководител на Митниците Петя Банкова излиза на свобода. Това реши Софийският градски съд, за по-лека мярка за неотклонение настоя и прокуратурата. Тя излиза от ареста срещу гаранция в размер на 10 000 лв. Очаквайте подробности!

публикувано на 14.10.24 в 12:04

Над 61 хил. деветокласници в цялата страна се явяват днес и утре на изпит по природни науки

Над 61 хиляди деветокласници в цялата страна се явяват днес и утре на изпит по природни науки. Целта е това да помогне за по-доброто им представяне на международното изследване ПИЗА, също по природни науки през април следващата година, както и да се види нивото на учениците и след това да се работи за попълване на дефицитите в знанията им...

публикувано на 14.10.24 в 11:59

Шестима задържани при акцията срещу купуване на гласове в Софийска област

Специализирана полицейска операция провежда Областната дирекция на МВР във връзка с купуването на гласове.  Основно внимание се обръща на общините Костенец и Долна Баня, като до момента са проверени 76 лица и 60 автомобила, задържани са шестима. В акцията участват и служители на дирекция "Жандармерия", на входовете на двете общини има..

публикувано на 14.10.24 в 11:46
Росен Карадимов

Министерството на иновациите и растежа оперира по две европрограми за общо 5 млрд. лева

Министерството на иновациите и растежа оперира по две европейски програми на обща стойност от 5 милиарда лева. Предстои откриването на определени мерки по тези програми. Това обяви министър Росен Карадимов по време на Годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България в к.к. Албена. Изградена е и нова стратегия за работа..

публикувано на 14.10.24 в 11:44

Юбилейна среща на върха в рамките на "Берлинския процес"

В Берлин днес започва 10-ата юбилейна среща на върха в рамките на "Берлинския процес" - така през 2014 година Германия нарече инициативата си за по-бързо приемане на страните от  Западните Балкани в ЕС. В нея участва и министър-председателят Димитър Главчев. Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните..

публикувано на 14.10.24 в 11:36

"Стандарт енд Пуърс" прогнозира по-голямо просрочване на държавни външни задължения през следващото десетилетие

Агенция "Стандарт енд Пуърс" (S&P Global Ratings) прогнозира увеличаване на неизпълнението на дългове в чуждестранна валута сред държавните емитенти през следващото десетилетие, водено от значително по-високи нива на дълга и увеличени разходи по заемите в твърда валута, предаде Блумбърг. Рейтинговата агенция каза, че разглежданите от нея..

публикувано на 14.10.24 в 11:22
Киър Стармър, британски премиер

Британският премиер Киър Стармър обещава да изкорени бюрокрацията, която блокира инвестициите

Британският премиер Киър Стармър ще обещае да намали бюрокрацията като цяло и да "изкорени бюрокрацията, която блокира инвестициите" по време на започващата днес голяма среща на високо равнище на бизнесмени от цял свят в Лондон. Форумът се провежда в лондонската зала "Гилдхол". В планираната за днес реч на премиера на големия икономически..

публикувано на 14.10.24 в 11:03