Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев отличава дейци на военната ни авиация с Почетния знак на президента

Снимка: БТА

Държавният глава Румен Радев ще отличи с Почетния знак на президента дейци на военната ни авиация. Церемонията е в навечерието на празника на авиацията и Българските военновъздушните сили - 16 октомври.
Ген. Михо Михов ще бъде отличен за приноса му към развитието на ВВС и укрепването на отбранителните способности на България, както и по случай навършените от него 75 години. 
За принос към развитието на българската военна авиация и по случай 75-ата му годишнина с Почетния знак на президента ще бъде удостоен и полковник  Владимир Пампоров.

По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици от Ловеч пяха "Клетва" в памет на Кирил Маричков

Учениците от ловешката езикова гимназия излязоха на двора в голямото междучасие и изпяха песента "Клетва" в памет на Кирил Маричков. Именно за тази гимназия Владо Даверов прави филма „Вчера“, а голяма част от героите са прототипи на тогавашните учители и ученици. За ловешката езикова гимназия песента на "Щурците" се е превърнала в химн...

публикувано на 15.10.24 в 14:15
Еди Рама и Оливер Вархеи

Вархеи: РСМ и Албания никога не са били правно обвързани по пътя си към членство в ЕС

Северна Македония и Албания никога не са били правно обвързани по пътя си към членството в ЕС, заяви еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи след края на междуправителствената конференция Албания - ЕС, която се проведе в Люксембург и положи началото на преговорите по същество. Същевременно албанският премиер Еди Рама изрази съчувствие към..

публикувано на 15.10.24 в 14:11

Сарафов иска работещи мерки за превенция на пътния травматизъм и ограничаване на жертвите

На среща с близки на загинали и пострадали при тежки катастрофи, изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов обяви, че част от концепцията му в процедурата за избор на титулярен Обвинител №1 ще са работещи мерки за превенция на пътния травматизъм и ограничаване на жертвите на пътя. От прокуратурата уточниха, че срещата е била..

публикувано на 15.10.24 в 13:55
Михо Михов (вляво), Румен Радев и Владимир Пампоров (вдясно)

Радев отличи дейци на военната авиация

Държавният глава Румен Радев отличи с Почетния знак на президента дейци на военната авиация. Церемонията е в навечерието на празника на авиацията и на Българските военновъздушните сили - 16 октомври. Радев връчи отличия на ген. Михо Михов и на полк. Владимир Пампоров за приноса им към развитието на българската военна авиации:   "Уважаеми..

публикувано на 15.10.24 в 13:45

Читалището за незрящи търси допълнително помещение, в което да държи брайловите книги

Благодарение на новите технологии, незрящите хора имат добър достъп до информация, каза председателят на Националното читалище "Луи Брайл" Йордан Младенов в Международния ден на белия бастун.  Библиотечният фонд на Читалището за слепи "Луи Брайъл" вече наброява почти 12 000 издания. В момента производството на брайлови книги е значително улеснено..

публикувано на 15.10.24 в 13:35

Доц. Григор Сарийски: Нереалистичен е заложеният дефицит от 3% в Бюджет 2025

Нереалистичен е заложеният дефицит от 3% в Бюджет 2025. Това каза пред БНР доц. Григор Сарийски от Института за икономически изследвания към БАН и коментира: "Имаме анонса на служебния финансов министър Людмила Петкова, която в началото на октомври излезе с едни очаквания за увеличение на фискалните разходи с около 18 млрд. лева, а на приходите с..

публикувано на 15.10.24 в 13:27

1,2 млрд. лева са нужни за ремонт на напоителните канали - причина за безводието в населени места

1,2 млрд. лева са нужни за ремонт на напоителните канали, които са основна част от решението на проблема с безводието за много от населените места в страната. Данните са от Министерството на земеделието и бяха оповестени от кмета на Велико Търново Даниел Панов, който е и председател на Националното сдружение на общините.  Много от населените места..

публикувано на 15.10.24 в 13:20