Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планова техническа профилактика на предаватели

Снимка: Ани Петрова

На 15 октомври от 9 до 17 часа ще бъде извършена планова техническа профилактика на предавателите на ултракъси вълни: ВЕЛИНГРАД 4 на честота 89.8 MHz и СИЛИСТРА 4 на честота 103.3 MHz, излъчващи програма „Хоризонт“.

Възможни са прекъсвания на сигнала.

Може да слушате програмите на БНР през интернет сайта binar.bg.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 1000 души задържани през септември за престъпления, свързани с наркотици

Близо 1000 души са задържани за престъпления, свързани с производство, преработване, държане и разпространение на наркотични вещества през септември. Малко над 500 са образуваните досъдебни производства.  Това съобщиха от Специализираното междуведомствено звено, което включва представители на прокуратурата и МВР.  От там допълват, че по линия на..

публикувано на 15.10.24 в 10:58

Последен ден, в който родителите на деца от I до IV и в VIII клас могат подадат заявления за 300 лева помощ за учебната година

Днес е последният ден, в който родителите на деца от 1-ви до 4-ти клас могат подадат  заявления за еднократната помощ  от триста лева за учебната 2024-2025-та година.  Тази помощ се полага и на учениците от 8-ми клас Към момента по-активни са родителите на децата от началния курс.   В дирекциите "Социално подпомагане" в област Пазарджик са..

публикувано на 15.10.24 в 10:55

Близо 1000 арестувани за производство и разпространение на наркотици през септември

Близо 1000 души са задържани за престъпления, свързани с производство, преработване, държане и разпространение на наркотични вещества през септември. Малко над 500 са образуваните досъдебни производства. Това съобщиха от Специализираното междуведомствено звено, което включва представители на прокуратурата и МВР.  От там допълват, че по..

публикувано на 15.10.24 в 10:35

Джули Джеровиц: Да има международни санкции за унищожаване на културното наследство при военен конфликт

Налагане на международни санкции при престъпления, свързани с унищожаването на културното наследство при военен конфликт. Това предлага  в проектодокалад   канадската  депутатка Джули Джеровиц. Тя представи проекта си по време на провелата се в София парламентарна асамблея на НАТО. Част от него съдържа констатации за това как Русия..

публикувано на 15.10.24 в 10:25

"Бог е Любов" – скритият и таен роман на Ваня Петкова

" Това е не само тайният и скритият автобиографичен роман на Ваня Петкова, но той е и недовършен. 1989 г. тя го скрива дълбоко ". Това каза пред БНР журналистът Оля Ал Ахмед за новата книга на майка ѝ - поетесата Ваня Петкова - "Бог е Любов". Това е един невиждан досега и незавършен роман на Ваня Петкова, базиран на реални събития от живота на..

публикувано на 15.10.24 в 10:12

Самолетът от катастрофата край Граф Игнатиево е бил в изправност

"Поемане на неоправдано висок риск при изпълнение на фигура от висшия пилотаж". Това е първоначалото заключение на звеното за авиоинциденти във военна полиция за катастрофата на самолет L-39.  В средата на септември двамата пилоти загинаха при тренировъчен полет на авиошоу. Учебно - боен самолет се разби на авиобаза Граф Игнатиево Двамата..

публикувано на 15.10.24 в 10:11

С възглавници и каски пред РДНСК: Поискаха спиране на проекта за ремонт на "Опълченска"

Да бъде спрян и да се преразгледа проектът за ремонт на столичната улица "Опълченска" поискаха живеещите на тази улица, които пряко са засегнати от реконструкцията. С възглавници и каски те излязоха пред сградата на Регионалната дирекция за национален и строителен контрол, чиито служители, според протестиращите, не контролират ремонтите на..

публикувано на 15.10.24 в 09:50