Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Игор Йовичевич: Лудогорец е подготвен и ще търси победата срещу Андерлехт

Игор Йовичевич
Снимка: ПФК Лудогорец

Лудогорец е подготвен и иска да спечели срещу Андерлехт в срещата от футболния турнир Лига Европа в Белгия, заяви старши треньорът Игор Йовичевич на пресконференцията преди мача. 

Той добави, че мачът ще бъде тежък и че на разградчани ще им липсва халфът Якуб Пьотровски. 

"Имахме малко време да се подготвим за този мач, но изгледахме много видеа, възстановявахме играчите и сме готови", заяви Йовичевич на пресконференцията преди мача от Лига Европа в Белгия. 

"Всеки мач е различен. Последните две години са силни за Андерлехт и няма значение, че в предния двубой не са играли на нивото, на което са. Нашата задача е да се защитаваме добре и да откриваме пространствата. Мачът със сигурност ще бъде тежък. Андерлехт е много добър отбор и си имат техния план, а ние си имаме нашия. 

"Дойдохме, за да спечелим. Моите играчи също искат да спечелят и трябва да го направим с притежание на топката. Трябва да бъдем готови във всички фази на играта. Трябва да бъдем внимателни, умни и да си използваме шансовете". 

От двубоя отпада един от най-добрите играчи на Лудогорец - Якуб Пьотровски. Йовичевич е категоричен, че халфът ще липсва много на разградчани в битката с Андерлехт. 

"Разбира се, че ще ни липсва. Неговите лидерски качества и влиянието му върху отбора са важни за нас. Надяваме се да се възстанови бързо", каза още той. 

Срещата Андерлехт - Лудогорец е от 22 часа на Лото Парк в Брюксел.


По публикацията работи: Борислав Нинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Резултатите в НХЛ

Срещи от редовния сезон на Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада: Лас Вегас - Отава        - 6:4 Ню Джърси - НЙ Айлъндърс - 3:4 след продължение Чикаго - Нешвил          - 2:3 Едмънтън - Питсбърг      - 4:0

публикувано на 26.10.24 в 11:39

Резултатите в НБА

Срещи от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада: Торонто - Филаделфия  - 115:107 Орландо - Бруклин     - 116:101 Атланта - Шарлът      - 125:120 Кливланд - Детройт    - 113:101 Ню Йорк - Индиана     - 123:98 Хюстън - Мемфис       - 128:108  Милуоки - Чикаго      - 122:133 Юта - Голдън Стейт    - 86:127..

публикувано на 26.10.24 в 11:37
Мариела Стойчева

Мариела Стойчева: Постигахме целите си, не само с добра работа, но и с добри контакти

Генералният секретар на Българската федерация по скокове на батут Мариела Стойчева запази мястото си в ръководните структури на Международната федерация по гимнастика. По време на конгреса на централата в Доха, Стойчева отново беше избрана за член Техническия комитет по скокове на батут като получи 120 от 148 гласа. „Наистина сме горди, че..

публикувано на 26.10.24 в 11:10
Александър Везенков

Везенков и Олимпиакос допуснаха втора поредна загуба в Евролигата

Българският национал Александър Везенков и неговият Олимпиакос допуснаха втора поредна драматична загуба в баскетболната Евролига. Гръцкият тим отстъпи като гост на Байерн Мюнхен с 80:84 (19:20, 24:12, 18:27, 19:25) в среща от петия кръг на надпреварата, макар да имаше двуцифрен аванс на почивката. Поражението е трето за баскетболистите на Йоргос..

публикувано на 26.10.24 в 09:52
Българската щафета

Мъжката ни щафета 14-а за Световната купа по шорттрек в Монреал

Щафетата на България за мъже се нареди на 14-о място на Световната купа по шорттрек в Монреал (Канада), първия старт за новия сезон. Иван Дончев, Стефан-Александър Кюмюрджиев, Максим Максимов и Асен Гюров останаха четвърти в четвърта серия от четвъртфиналите със 7:13.019 минути. Нидерландия записа първо време от 6:46.765 минути, пред Япония и..

публикувано на 26.10.24 в 09:49
Мария Петрова

Мария Петрова: През този олимпийски цикъл трябва да въведем новата онлайн система

Трикратната абсолютна световна шампионка Мария Петрова беше преизбрана за втори пореден път за член на Техническия комитет по художествена гимнастика. Българката получи 81 гласа от 157 гласували, което е втори по сила резултат от избраните членове на комитета. „Искам да поздравя всички колеги.  България да има президент в една от комисиите, а..

публикувано на 26.10.24 в 09:30
Бруно Акрапович

Хебър и Крумовград в поредния мач от кръга, ще го следим по "Хоризонт"

Хебър посреща Крумовград на Коматево. Сблъсъкът е от 13-ия кръг на Първа лига и е с начален час 14.00 и ще го следим с преки включвания по програма "Хоризонт" на БНР. По традиция теренът на базата на Ботев Пд е използван именно от Крумовград за техните домакински мачове. Пазарджиклии обаче все още не могат да домакинстват на собствения си стадион..

публикувано на 26.10.24 в 06:56