Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

4 мащабни изложби представя Домът на хумора и сатирата в Габрово

Дом на хумора и сатирата в Габрово
Снимка: Велина Махлебашиева

Четири мащабни изложби карикатура представя на публиката днес Домът на хумора и сатирата в Габрово. Творбите на проф. Анри Кулев и селекции от 49-тата Национална изложба на карикатурата ще останат до края на февруари догодина.

Откриването е предвидено за 17:30 часа, когато най-напред пред публиката ще бъде представена самостоятелната изложба "Парченце време" на проф. Анри Кулев - носител на Специалната награда на Дома на хумора от тазгодишната Национална изложба на карикатурата.

Селекции от този форум на българските художници представляват другите три изложби с произведения на 27 автори.

Освен с живите легенди в изкуството на карикатурата, зрителите ще се запознаят и с нови лица, посочват домакините от музея, и разкриват, че политическата карикатура силно присъства в експозициите, които ще останат в залите на Дома до края на февруари следващата година.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Днес е ден за размисъл, утре гласуваме в 12 879 секции

12 879 са образуваните секции в страната за утрешния предсрочен парламентарен вот. Зад граница сънародниците ни ще гласуват в 719 секции в 57 държави. Днес помещенията за гласуване се оборудват със всичко необходимо - хартиени бюлетини, машини, избирателни списъци, протоколи, паравани и други, след което секциите се запечатват и остават под..

публикувано на 26.10.24 в 07:29
Град Болярово

На Димитровден Болярово чества половин век от обявяването си за град

На днешния Димитровден празнува крайграничната община Болярово.  Празникът съвпада и с 50 години от обявяването на Болярово за град.  Празникът на общината съвпада и с храмовия празник на църквата  в града - „Св. Димитър“, построена през 1887 година. Именно в нея ще започне днешната празнична програма с тържествена света литургия.  След..

публикувано на 26.10.24 в 04:52

Експлозии в Иран, израелската армия обяви, че извършва прецизни удари

Експлозии избухнаха в иранската столица Техеран и близкия град Карадж, съобщават местни медии. Изданието „Аксиос“  цитира информирани източници, според които Израел е извършил въздушни удари на иранска територия. Друг източник, цитиран от Си Ен Ен, заявява, че израелската армия е започнала ответна операция в отговор на масираното ракетно..

обновено на 26.10.24 в 04:48

Кипър увеличава защитената зона по плажовете

В Кипър ще бъде забранено строителството на сгради на разстояние по-малко от 100 метра от брега. Законовата промяна цели защита и устойчиво използване на крайбрежните екосистеми, като в същото време подкрепя и развитието на туризма, посочиха властите.  С промяната, предвиждана в Закона за опазване на плажовете, ще бъде увеличена защитената зона, която..

публикувано на 26.10.24 в 03:31

Известен туристически справочник препоръчва Банско като задължителна дестинация

Българският град Банско е сред десетте препоръчани задължително за посещение градове по света през 2025 година от известния туристически справочник „Лоунли планет“ ( Lonely Planet ), съобщи „Мейл онлайн“.   Студено е, мрачно е и вали почти през цялото време. Зимата на Острова е почти на прага и остават само два месеца от годината, така че не можем да..

публикувано на 26.10.24 в 03:24
Киев

Руски дрон удари жилищна сграда в Киев и предизвика пожар на последните етажи

Руски дрон удари многоетажна жилищна сграда в украинската столица Киев в петък вечерта, предизвиквайки пожар в последните етажи на сградата, казаха представители на украинската столица, предаде Ройтерс. "Последните етажи горят във висока сграда в квартал Соломянски, ударена от вражески дрон", написа кметът Виталий Кличко в приложението за..

публикувано на 25.10.24 в 22:20
Снимката е илюстративна

Огнище на птичи грип в голяма птицеферма в ямболското село Болярско, умъртвяват 350 хил. птици

Огнище на птичи грип е регистрирано в голяма птицеферма в ямболското село Болярско, умъртвени ще бъдат около 350 хил. птици. В 10-километровата наблюдавана зона попадат град Ямбол, шест села в община Тунджа – Безмер, Хаджидимитрово, Ботево, Бояджик, Роза и Гълъбинци, сливенските села Чокоба, Скобелево и Бозаджии. В региона се проследява..

публикувано на 25.10.24 в 22:10