В сезона за приготвяне на консерви Агенцията по храните е бракувала над 8 хиляди литра фалшив оцет, а едно производствено предприятие е затворено. Това съобщи директорът на контролния орган Пламен Моллов. Той обясни, че става въпрос за химичен оцет, който може да бъде изключително опасен за здравето.
Основният проблем с химичния оцет или т. нар. "разредена оцетна киселина" и получения по биологичен път се състои в липсата на бактерицидно действие от страна на химичния разтвор, затова се развалят туршиите на хората. Това е много страшно. Оцетната киселина при определена концентрация може и да реже, да реже месо.
Войната в Украйна, защо и за кого е важен Покровск, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" проф. Тодор Тагарев : За кого е важен..
Само през 2024 г. в България са идентифицирани 36 нови вида психоактивни вещества , които се срещат под различни форми – прахчета, течности, бонбони,..
Предаването "Другият до мен" (всеки понеделник от 15 до 16.30) започна нова рубрика – "Професия Човек", в партньорство с фондация "За нашите деца"...
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg