90 на сто от обектите за хранене в Добричко вече предоставят информация за алергените в храните, които предлагат. Друго ново изискване, обявяване на енергийните показатели, ще влезе в сила от 2016 година. Ресторантьорите приемат промените, но смятат, че това ще повиши цените и ще увеличи документацията.
Всеки туроператор и ресторантьор е свободен в избора си за достъпно предоставяне на информацията за хранителните продукти – произход и алергенни стойности. Засега това обикновено се прави на табло в детските заведения и в менютата в заведенията за хранене. Председателят на Областната хотелиерска и ресторантьорска организация Димитър Димитров заяви: Нашите менюта вече се четат по часове. При нас едно меню струва от порядъка на около 150-200 лева и на нас ще ни струват разходи, естествено, но това се прави в интерес именно за потребителите.
Според Димитър Димитров част от документацията за самоконтрол може да отпадне: Най-много са бумагите, които ние вписваме, и дневниците, които ние водим по системите за самоконтрол. Тежко е писането при нас. Ние имаме специално назначени хора, които се занимават с тази работа.
Димитър Димитров е убеден, че най-необходима е информацията за произхода на стоката и пътя ѝ до ресторанта. Само така при възникване на проблем може да се открие причината.
Съдебни преследвания, политически и обществен драматизъм в българското общество – разговор в "Нашият ден" с Радослав Бимбалов, писател, общественик и..
В края на август (27-30 август) новосъздадената танцова компания Surdce ще представи в Proposition Gallery, Лондон, премиерата на спектакъла “Самодива” –..
Държавната опера в Стара Загора навършва 100 години с премиера на спектакъла "Цар Калоян" на сцената на Античния форум "Августа Траяна" – на 17 и 18..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg