В Кюстендил и региона няма лицензиран търговец, който да опакова и маркира яйца от пъдпъдъци. Това уточниха от местната структура на Агенцията по контрол на храните (БАБХ) във връзка с увеличаването на продажбите и консумацията на тези продукти в района.
Всеки поема риск, когато купува яйца от пъдпъдъци от свои близки и познати. Тези яйца имат трайност до 45 дни, ако се съхраняват при задължителните за това условия - температура и влажност, коментираха от Агенцията заради нарастващата популярност на деликатеса в Кюстендилско.
Яйца, които са домашно производство, вървят по 10 стотинки за брой, а в магазинната мрежа цената им е три пъти по-висока . Често такива яйца се доставят от ферми от Кюстендил и дори от Пернишко, като се работи с предварителна заявка.
Очаква се заявените количества да нарастват с приближаването на Великденските празници.
Фондация за хуманитарни и социални изследвания – София (ФХСИ) излезе с новия брой 7 на Бюлетина "Антидемократичната пропаганда в България онлайн". Как..
Своята кариера на художник-карикатурист, а и на "пописващ" пародии и смешки Димитър Чорбаджийски-Чудомир разгръща първоначално най-пълно във в...
Столичната галерия за модерно градско изкуство "Риволи" кани публиката на пътуване в сърцето на Португалия с поредната си изложба на водещи съвременни..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg