Като един от своите приоритети новият министър на образованието Меглена Кунева посочи професионалното образование. Един от добрите примери за това, доколко моделите за съчетание на обучение и практика са успешни и приложими във всички направления, е Русенската гимназия по туризъм. Училището отбеляза 65-тата си годишнина със стил – кулинарна изложба, на която майсторство показаха както утвърдени главни готвачи, така и учениците.
„Производство на кулинарни изделия и напитки“ е една от предпочитаните специалности в професионалното училище. Заради новите изисквания и екзотиката, навлязла в кулинарията, младите готвачи трябва да разучават рецепти за приготвяне на алигатор, змиорка, шоколадова супа или парфе с гъши дроб.
В звуковия файл може да научите рецептата за шоколадова супа от репортажа на кореспондентъта ни в Русе – Ася Пенчева.
На днешния 17 януари си спомняме за големия български поет Атанас Далчев , който ни напусна на тази дата през 1978 година . Атанас Далчев е..
С покана за един специален концерт в "Артефир" гостува музикантката и асистент в НМА "Проф. Панчо Владигеров" Сабина Йорданова . Утре (18 януари)..
Понятието " biodeutsch" ( биогермански) бе избрано за антидума за 2024 година в Германия. Защо журито определи това понятие за дискриминационно?..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg