Обичаят - за Гергьовден да се приготвя агнешко месо, е запазен от старата традиция за този празник да се дава като жертва от най-доброто, което си произвел и отгледал.
До днес в много по-малки населени места и села е съхранен и друг Гергьовски обичай - за общите празнични трапези.

Норвежкият писател, музикант и журналист Ю Несбьо се срещна с българските читатели. Световноизвестният автор на бестселъри в стила Nordic noir – течение..
През седмицата в София се проведе Конференцията "Софиянецът Шейх Бали Ефенди". Събитието бе посветено на живота и делото на духовния учител, поет и..
Това е само част от платформата на д-р Николай Шарков, представена при избирането му за президент на Световната дентална федерация. Дългогодишният..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg