Близо 40 сорта дегустираха днес лозари, научни работници, експерти от областта на лозарството и много граждани.
Демонстрирани бяха най-различни сортове - всеки със специфичен вкус, фини аромати, различни оттенъци на бялото и червеното, с различна големина на чепките и гроздовите зърна. Обединява ги трудът на учените, които работят с години, за да се получи нов вид грозде на пазара.
Как се създават нови сортове, кой измисля имената, как се развива лозарството и с какво се гордеят в единствения Институт по лозарство и винарство у нас - отговори на тези въпроси чуйте в репортажа на Латинка Светозарова в звуковия файл.
Поредната стъпка, която МОН предприема, за да се справи с агресията сред учениците, е увеличаване на броя на училищните психолози и педагогически..
Още за сборника с разкази "Винилови души" през 2020 година Марин Бодаков пише: " Разказите на Цветозар Цаков ни обещават много причудливости. Техните..
Изложбата на известния художник Велико Маринчевски съдържа творби, създадени през последните две години в ателиетата на международната графична база..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg