Контролът за наличието на фипронил в яйцата и продуктите с яйчен произход ще продължава всеки месец, съобщиха от Агенцията по храните. Издадено е предписание на производителите всеки месец да проверяват собствената си продукция.
На производителите на яйца и преработвателите, които ги влагат в своите продукти, е възложено да осъществяват непрекъснат контрол над производството си, за да бъде гарантирана безопасността на продукцията в търговската мрежа, съобщи Тодорка Янковска от Агенцията по безопасност на храните.
Всяка една партида трябва да бъде придружена с такива писмени доказателства, че тази партида е изследвана и в нея не се установява наличие на фипронил, заяви Янкова.
Отскоро в ръцете на специалистите и любознателните читатели е едно интересно издание, плод на дългогодишен труд – каталог на библиотеката на Осман..
Тази вечер, от 19 ч. в Артиум център Несебър , посетителите ще имат възможността да се пренесат в Париж. В морския град се готви концерт, вдъхновен от..
Повече от три (направо почти четири) години минаха, откакто излезе дебютният албум на живеещия между Амстердам и София перуански перкусионист и композитор..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg