Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца в града през лятото

Снимка: БГНЕС

Дългата лятна ваканция поставя родителите на изпитание – какви занимания да организират за потомството си, така че то да не прекарва дългите си летни дни само с екран пред себе си.

Градът предлага летни лагери, работилници и занимания за деца на различна възраст. 

В "Музейко" ще се провеждат „Игри на науката". В програмата ще се редуват Седмица на Животните и Седмица на експериментите. Към тях има организирани работилници, игри, както и панел, в който децата ще могат сами да създават анимационни филми. Заниманията са подходящи най-вече за деца от 7 до 10 години.

Повече за лятната програма на "Музейко" разказва Петя Николова:

Лятна киноакадемия за тийнейджъри е добър вариант за всички онези, които не откриват себе си в училищната програма и търсят таланта си извън нея. Заниманията в киноакадемията включват запознаване с история на киното, писане на сценарии и преминаване през всички останали професии, свързани с правенето на филми.

Марина Николова разказва повече за програмата:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спомен за Николай Бинев

На днешен ден през 1934 г. в Сливен е роден българският актьор и певец Николай Бинев. Той остава в историята с многобройните си кино и театрални превъплъщения, както и с отдадената си работа в Младежкия театър. Режисирал е седем постановки, а някои от тях и превежда . Николай Бинев: Актьорът с брилянтен усет за комичното и драматичното..

публикувано на 05.07.24 в 09:31

Пътуване с усмивка и лимонада. Какво ни казва един шофьор в Атина?

В рубриката "Епизоди от живота" на предаването "Нашият ден" редакторът Светла Тодорова споделя интересна случка от пътуването си в Гърция. Тя разказва за преживяване в автобус, който свързва пристанището Пирея с летището на Атина. Рано сутринта в началото на седмицата Светла и семейството ѝ се отправят към летището, за да хванат полет за София...

обновено на 05.07.24 в 09:18

Екстремно лято

Екстремните спортове са необятна вселена, в която пристъпваме върху дъска за kite surf. Още по-необятна и труднодостъпна вселена са облеклата за екстремни спортове, в частност за кайт сърф. Марианна Калъчева – Мери и Калина Палавеева влизат в тези две вселени почти на шега, с лекотата и свободата на младостта, но и с увереността, че могат..

публикувано на 04.07.24 в 17:30
Мемориалът в планината Ръшмор

В Деня на независимостта на САЩ празнуваме българо-американското приятелство

На днешната дата (4 юли) САЩ отбелязва своя национален празник – Деня на независимостта . През 1776 година след Американската революция бившите 11 британски колонии обявяват своята независимост от британската корона. С подписването на Декларацията за независимостта тогавашният Конгрес поставя основите на американската държава, като "страна на..

обновено на 04.07.24 в 16:25

Европейско финансиране за семейни фирми и креативни индустрии – възможности и успехи

В рубриката “Темата на деня” на предаването “Нашият ден” обсъждаме с адвокат Биляна Тончева възможностите за европейско финансиране за развитие на креативните и творчески индустрии. Европейските фондове предоставят до 150 хиляди лева безвъзмездно финансиране за български предприятия и фирми от творческите индустрии по оперативна програма “Иновации и..

обновено на 04.07.24 в 12:06