Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Киряков: Евентуални предсрочни избори няма да променят политическата ситуация

Георги Киряков
Снимка: Мария Христова

Приключиха вчерашните консултации при президента Румен Радев – но не приключиха с някакво постигнато съгласие, а напротив, с най-различни мнения по проблемите на България.

От "Има такъв народ" пролича, че засега нямат желание да подкрепят евентуален кабинет на която и да е политическа сила. От ГЕРБ – СДС са съвсем ясни – няма да предложат кабинет за одобрение от парламента. От Демократична България смятат, че шансове все още има за правителство с третия мандат, но при известни условия и най-вече след сериозни преговори.

ДПС за малко нарушиха мълчанието си и техният депутат Рамадан Аталай вчера коментира, че на страната е необходимо програмно правителство, каквото и да означава това, което да направи реформите, ненаправени през последните 10-12 години.

Депутатите от 46-ия парламент - БГНЕС

Междувременно страната страда от пожари, много хора загубиха домовете си, мигрантският поток се засилва, токът за промишлеността бележи своите върхове в последните години, и Covid кризата настъпва… Всичко това българите ще го усетят в първите дни на есента.

За всички тези актуални проблеми, свързани по един толкова ясен начин и с управлението на България – за тях говори в „Нашият ден“ политологът Георги Киряков. Той прогнозира евентуални нови предсрочни избори, ако в следващите няколко дни и седмици политическите сили не постигнат някакво съгласие за създаване на правителство. Евентуални нови – трети избори за тази година, според Киряков, няма коренно да променят политическата ситуация в България и оттам не бива да се очакват никакви сензационни новини за промяна на политическата ситуация,  дори ако не съвпадат с президентските избори.   

Чуйте повече от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ива Стоянова и Георги Събев в градините си

За градинарството и храната с любов

Ива Стоянова и Георги Събев имат зеленчукови градини и парници в ямболското село Ханово, откъдето е родът на Георги. И двамата са с професии, свързани с растенията и храната – Ива е ландшафтен архитект, а Георги е готвач, с дълъг стаж в ресторанти в Скандинавия, включително и като главен готвач, включително в ресторанти в дивата природа, където всичко..

публикувано на 19.09.24 в 16:25

Изложбата "Да победиш рака" дава надежда и разбива митове

Септември е месец на осведоменост за рака при децата. Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" (СДОХЗ) вече 14 години реализира различни инициативи в рамките на международната кампания – разказва в "Нашият ден" Петя Александрова . Акцент тази година е фотографската изложба "Да победиш рака" , която ще бъде открита днес в 18:30 в..

публикувано на 19.09.24 в 10:52
Александър Шпатов

Градът в разкази: "На живо от София" – ново издание с нови перспективи

В рубриката "Разговорът" на предаването "Нашият ден" гостуваха Александър Шпатов, юрист, писател, гид и общественик, заедно с художника Дамян Дамянов, автор на илюстрациите и оформлението на новото издание на сборника "На живо от София". Темата на разговора се фокусира върху обновеното и допълнено издание на книгата и връзката между литературата и..

публикувано на 19.09.24 в 10:31

Как баща от Пловдив преобразява детските площадки в квартала

Днес ще ви запознаем с човек, който олицетворява истинското значение на гражданския дълг. Без да очаква помощ от институциите или някакви награди, той поема инициативата и чрез своите действия дава пример на децата си какво означава да се грижим за общото благо. Този човек е Даниел Цавков от Пловдив. Неговият основен стремеж е да покаже на децата..

обновено на 19.09.24 в 10:10

Как да разпознаем симптомите на туберкулоза? Консултации и скрининг през септември

В периода 16-20 септември 2024 г. лечебните заведения за диагностика и лечение на туберкулоза ще предлагат безплатни консултации за всички желаещи в рамките на кампанията "Седмица на отворени врати". Тази инициатива е част от Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в Република България за периода 2021-2025 г., ръководена от..

обновено на 18.09.24 в 12:43