Хлябът на Милен Димитров е като машина на времето – връща богатите спомени от детството на всички вкусили го. И това не е случайно, тъкмо напротив – Милен влага в хляба онзи вкус, който помни от миналото. Малката, даже микропекарна на Милен е в софийския квартал "Лозенец" и работи от около половин година. За толкова кратко време съседите на пекарната са я научили и търсят неговите хлябове, банички, содени питки и кроасаните, които друг приготвя за Милен, а той ги пече във фурната си.
Милен работи с нахутена мая и оставя хляба да ферментира дълго. Той смята, че не е нужно храната и хляба да са сложно направени – обикновената храна с балансиран вкус и достатъчно хранителни вещества носи на човека и тялото му много повече от сложните ястия. Преди да започне да прави хляб, Милен е готвил и за частни училища и занимални.
Най-важното за него е да бъдем честни – със себе си, с другите и с хляба.
Чуйте цялото предаване в звуковия файл.
Защо лятото е подходящ сезон за култивиране на финансова грамотност и разумно отношение към парите у децата – отговор на този въпрос в "Нашият ден" дава Мира Кръстева , съосновател и директор на Глобалния предприемачески мониторинг в България и основател на програмата "Финансова грамотност с Мира". По думите на Кръстева лятото е време, в което..
Продължаваме темата, която започнахме миналата седмица, свързана с глобалното разследване на Международната коалиция OPENWING Alliance, публикувано на 17 юни . То разкри жестокостта на клетъчно отглеждани кокошки в 37 държави, а една от разследваните държави е България. Това, което всички видяхме на кадрите, заснети в птицевъден обект за кокошки..
"ТийнЩайн" е тренинг за тийнейджъри, място, на което те могат да изговорят своите притеснения и да работят със своите страхове и защити. Инициативата е на Наталия Николова и Милена Ненкова, психоложки и създателки на фондация "Същност". В "Какво се случва" разговаряме с тях в опит да вникнем в света на съвременния тийнейджър. "Отговорите на..
В рубриката "Времето на редактора" по БНР темата за водните ресурси на България и тяхното управление застана в центъра на вниманието. Гост в предаването "Нашият ден" беше проф. Емил Гачев от секция "Води" към Института за изследване на климата, атмосферата и водите при БАН. Според него макар и моментната ситуация да не е критична, тя е сериозен повод..
За отношението на творците, обществото и институциите ни към животните в индустрията разговаряме в "Нашият ден" с поп певицата Тина , със Стефан Димитров от организацията "Невидими животни" и с Петя Алтимирска от КАЖИ ("Кампании и активизъм за животните в индустрията"). Повод за разговор са поредните разкрития за жестокост във ферма за..
На Еньовден, деня, в който билките придобиват най-голяма лечебна сила според народните вярвания, ни се открива чудната възможност да надникнем в магията на..
Изложбата "Данаил Дечев (1891 – 1962). Ноктюрно " представя творби на големия български художник. Произведенията на автора са били откупени от галерия..
Отговорите на тези въпроси потърсихме от нашия съботен гост – доц. Георги Ангов, специалист по отоневрология. Неговата дългогодишна практика в Клиниката по..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg