Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Електромобил – това ли е бъдещето? (видео)

| обновено на 19.10.23 в 09:38
Даниел Рангелов
Снимка: БНР

В света на автомобилите, ралитата и блогърството срещаме Даниел Рангелов, IT специалист с богат опит в програмирането за мобилни телефони. Но този разговор не е за кодове и приложения. Той споделя своите впечатления и визия за бъдещето на автомобилите, особено електромобилите в ефира на предаването "Нашият ден". 

Преди година и половина или две, Даниел за първи път се осмелява да седне зад волана на електромобил. Това става по молба на неговата приятелка, която искаше неговата помощ при избора на кола. В този момент той осъзнава, че електромобилите предоставят изключителни възможности – те са удобни и приятни за каране. За него важен аспект е потребителското преживяване, и го намира в електромобилите, които са изпипани и улесняват живота на шофьорите.

Дори съпругата на Даниел решава да си закупи електромобил. За него, като някой, който разбира от технологии, електромобилите представляват по-икономичен вариант в сравнение с традиционните автомобили. Освен това той не се колебае да сподели, че замърсяването на околната среда ще намалее, когато електромобилите завладеят пазара. Въпреки че екологичният аспект е важен, Даниел признава, че на този етап той не е достатъчен мотиватор за мнозина за покупка на електромобил.

Даниел се изказва критично за двигателите с вътрешно горене, предвиждайки тяхната все по-тясна употреба в бъдещето. Водородът е посочен в разговора като скъп вариант, който вероятно ще бъде по-подходящ за употреба при камиони и рейсове. В резултат на всичко това, Даниел вижда тока като перспективата и смята, че електрическите автомобили ще "станат стандарт в бъдещето".

И така, чрез своя опит и гледна точка Даниел Рангелов споделя с нас своите мисли за електромобилите и тяхното място в автомобилната индустрия. С бързо развиващите се технологии и нарастващата осведоменост, бъдещето на автомобилите може би е електрическо и екологично.


По публикацията работи: Зоя Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Есенните води на България: Опасностите пред водното ни богатство

След сухото и безводно лято, което преживяхме, насочваме внимание към есенните води на България. Гост в "Нашият ден" е Димитър Куманов от сдружение "Балканка", за да говори за замърсяването и другите опасности пред водното ни богатство . Изминалото горещо лято е предизвикало най-тежката водна криза, която Куманов е наблюдавал като експерт...

публикувано на 18.09.24 в 09:20

Стефан Марков: Ние късаме част от живота си и го хвърляме на социалните мрежи

"Когато истината престане да има значение всякакви други неща, които нямат отношение към нея започват да имат значение. – казва д-р Стефан Марков – терминът "постистина" не означава, че нещо не е истина, а че това разделение вече няма значение. Факти, които не харесват на аудиторията, тя просто ги отрича. Хората искат да чуват само това, което ги..

публикувано на 17.09.24 в 16:36

Горещите вълни убиват: Как да се подготвим за следващото лято?

В ефира на предаването "Време за наука" гостува Зорница Спасова , доктор по климатология от Софийския университет. Тя е експерт с дългогодишен опит в изследването на въздействието на климатичните промени върху човешкото здраве и активен член на Българското дружество по медицинска география. По време на интервюто тя разгледа важната тема за..

обновено на 17.09.24 в 12:19

17 години Радио София: Екипът, който превръща всяка идея в реалност

На 17 септември православната църква почита паметта на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София, като отдава почит на християнските добродетели, които те олицетворяват. На този ден, освен духовния празник, се отбелязва и денят на град София, а повод за радост имат и колегите от Радио София, които днес празнуват 17 години от..

обновено на 17.09.24 в 11:03