Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Станете ООД" – новото невероятно приключение на Джен Севън

Нещо зомбирано и вампирясало се задава...

"Станете ООД" "Не си играй с храната" е последната книжна рожба на Елена Павлова, автор на над 25 книги-игри и носител на множество награди от конкурси за къс разказ и роман. 

"Станете ООД" "Не си играй с храната" е напълно самостоятелно произведение, което може да се чете отделно, като част от цикъла "Станете ООД", и се явява предистория на "Дионисиевият храм" (антология "Сърдити небеса", изд. "Изток-Запад", 2018) и "Динозавър за Коледа" (авторски сборник "Две луни", изд. "Изток-Запад", 2016). 

В това ново приключение на Джен Севън можете да узнаете повече за: върколаци, мечколаци, лисколаци и други лацератори; много негробоположени вампири, някои от които дори официално споменати в аристократския регистър Optimus Optimis; та даже и един зъл-презъл некромант; има и зомбита и за пореден път Джен трябва да спасява света и кожата си с цената на тлъсти хонорарчета.

В "Станете ООД" най-добрият приятел на едно момиче е пневматичният пистолет, зареден със спринцовка сребърен нитрат.

Павлова пише изцяло в областта на научната фантастика, фентъзи и хоръра. Заедно с Петър Станимиров е работила върху цикъла "Пръстенът на нибелунга" (адаптация по оперите на Вагнер). Елена Павлова е носител на наградата "Константин Константинов" за детската си фантастика "Камен и пиратите от 5 г клас". 

През ноември Елена Павлова представя "Станете ООД" в София. 

Повече за авторката и книгата – чуйте от разговора на Ани Костова с Елена Павлова.

Снимка – личен архив

По публикацията работи: Милена Очипалска
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хунгарикуми – уникално от Унгария

На 1 юли Унгария пое председателството на Съвета на Европейския съюз. По този повод в понеделник (8 юли) от 14 ч. в градинката на Кристал ще бъде открита изложбата "Хунгарикуми – уникално от Унгария" .  Повече за проекта в "Артефир" разказва директорът на Унгарския културен институт "Лист" Сандра Мишкеди . Хунгарикуми е събирателно понятие,..

публикувано на 08.07.24 в 08:45
Снимката е илюстративна

През юли лятото се развихря

В редакция "Хумор и сатира" обичаме лятото не по-малко, отколкото обичаме есента, зимата и пролетта. В първата неделя от истинското лято веднага след новините в 18 часа можете да чуете: Увод с песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен "Златният кос", изпети от актьорите Антон Радичев и Пламен Сираков и писателя Мирон Иванов, които са..

публикувано на 05.07.24 в 18:10

Заветът на Чичо Чичопей оживява в литературен конкурс

Голямата загуба Загубих си джоба – Нали съм щастливец. А вътре богатства за цял милион: От чужд геврек дупка, Перчем от плешивец… И въздух, и въздух от спукан балон! Поет от национално значение Янаки Петров (Чичо Чичопей) Второто издание на литературния конкурс "Янаки Петров" на името на..

публикувано на 05.07.24 в 16:27

Група "Сигнал" с уникален спектакъл на варненска сцена

Жителите и гостите на Варна ще бъдат свидетели на  уникален музикален спектакъл на 8 юли . За първи път морската ни столица ще посрещне обичаната рок група " Сигнал", която ще се изяви съвместно с 30 музиканти от симфоничен оркестър . Шоуто, озаглавено "СИГНАЛ Symphonic", е първият такъв проект в историята на групата и обещава незабравимо изживяване за..

публикувано на 05.07.24 в 13:28