Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арт театър вече ще играе в НДК

Милена Червенкова и Атанас Палюшев
Снимка: БНР

От тази есен зрителите на Арт театър са поканени в зала 2 на НДК – спектаклите на театъра се местят там от досегашната си сцена на "Шипка" 34. Новината в "Артефир" съобщи актрисата Милена Червенкова – директор на театъра, който на 3 октомври откри 33-тия си сезон с "Музикално пътешествие".

Първият спектакъл в новата зала ще бъде на 18 октомври от 11.00 ч. и е насочен към детската аудитория

След "Любовта към трите портокала" в афиша на театъра следват представленията "Принцесата и свинарят" и "Драскотини в дъжда" – и двете на 25 октомври. 

През ноември Арт театър ще вземе участие във фестивала "Нощ на театрите", следват постановките на "Господин сеньор Дон Жуан" на 16 ноември и "Музикално пътешествие" на следващия ден.

В студиото на "Артефир" гостуват Милена Червенкова и Атанас Палюшев – режисьор, сценарист и актьор. Чуйте разговора на Димитрина Кюркчиева с тях.

Снимка – Димитрина Кюркчиева, БНР

По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вечер на две хърватски поетеси в София

Хърватските поетеси Андриана Кос Лайтман и Паула Чачич гостуваха на "Р азговори за литературата и полуострова" (Институт за балканистика с Център по тракология "Проф. Александър Фол") и Националната библиотека "Св.св. Кирил и Методий".  Андриана Кос Лайтман (1978) е преподавател в Педагогическия факултет на Загребския университет. Научните ѝ..

публикувано на 10.10.24 в 16:01

Докосване до пластичния свят на Стефан Лютаков

Днес (10 октомври) в галерия "Арте" се открива изложба на известния ни скулптор Стефан Лютаков под заглавие "Усмивки в жълто". Бронз, неръждаема стомана, ръчна хартия, дърво, и преобладаваща керамика са материалите, с които са създадени произведенията му. Респектираща е биографията на този известен артист – повече от 30 самостоятелни изложби,..

публикувано на 10.10.24 в 15:56

Невена Калудова: Образът на Политковская променя сцената и мен

В рубриката "Темите на деня" говорим с Невена Калудова, актриса, която изпълнява ролята на Анна Политковская в постановката "Анна Непоправимата". Повод за разговора е отбелязването на 18 години от убийството на известната руска журналистка Анна Политковская , убита на 7 октомври 2006 г. в Москва – на рождения ден на президента Владимир Путин...

обновено на 10.10.24 в 12:01
Александра Александрова и Емил Янев

Свободен полет към поезията

В епизод 560 "Трамвай по желание" представя на своята публика десетото юбилейно издание на Международния кино-литературен фестивал "Синелибри", с гост в студиото Александра Александрова, творчески директор на фестивала. Между 10 октомври и 3 ноември българският зрител ще може да види за първи път едни от най-отличаваните филми, представяни на..

публикувано на 10.10.24 в 11:05

"Без крила", но с желание за полет

Сам си, независимо дали си заобиколен от хора. Не те приемат, не те чуват, в един момент спира и да те интересува. Не ти е важно другите да те разбират, а ти самият да си наясно със себе си. Обаче се губиш. Губиш крилата си, полетът ти застива. Вече ти самият не се приемаш. Превръщаш се в аутсайдер, и то по собствено желание. В интимния свят на..

публикувано на 09.10.24 в 17:48