Партиите не предлагат нищо по-различно от предходните кампании

Георги Киряков
Снимка: Стопкадър БНТ

С намаляване на броя на гласуващите по съвест ще се увеличава делът на купения вот. За това предупреди политическия анализатор Георги Кириаков. По думите му партиите в тази кампания не могат да предложат нищо по-различно от предходните няколко вота.

„Кампанията е скучна, защото партиите няма какво да предложат по-различно от това което предлагаха последните няколко кампании, най-малкото защото не свършиха никаква работа в Парламента. Няма какво да отчетат пред българските избиратели, каза Киряков.

Той припомни, че участниците в изборите трябва да отговорят на въпроси за управлението на страната, които са неотложни. Не е ясно ще има ли мнозинство, което ще може да приеме каквото и да било законодателство в следващия парламент, коментира още Георги Киряков.

„Има въпроси пред управлението на страната, които са неотложни, включително по отношение на законодателството. Как ще се приеме законодателство, което се изисква от нас, за да влезнат някакви пари в България като няма мнозинство в Парламента. Изобщо как ще бъде гласувано каквото и да било законодателство без наличието на мнозинство, което да има съгласие за основните принципи на подобен тип законодателство.“, каза политическият анализатор.


По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Любомир Аламанов

Демокрацията не е театър, а процес, в който участват и избирателите

Още в началото на предизборната кампания се усеща умора - все пак и за политическите сили, и за избирателите това са седми избори. Поредните избори показват неспособността на политическите сили да осъществят една от основните си функции - да направят стабилно управление, което да продължи нашият цивилизационен избор да сме нормална, добре развита..

публикувано на 01.10.24 в 14:20
Весислава Танчева

Весислава Танчева: 8-ите избори са сигурни

8-ите избори са сигурни , изказа мнението си пред БНР Весислава Танчева от Сдружение БОЕЦ.  "Изненадана съм от това в каква степен хората са готови, заради едното усещане за несигурност и евентуално да не ходим на 8-и избори, което според мен е сигурно, да се плъзнат по тази елементарна уловка - в каква степен Делян Пеевски или Бойко Борисов..

публикувано на 01.10.24 в 10:49
Стефан Манов

Стефан Манов: Вървим към витринна демокрация

Изтича крайният срок за подаване на онлайн заявления за гласуване в чужбина. 38 113 бяха заявленията за изборите през юни , когато се гласуваше в 60 държави. Събирането на заявления е индикатор на интереса , каза пред БНР Стефан Манов от Обществения съвет на Централната избирателна комисия. Данните до този момент сочат спад..

публикувано на 01.10.24 в 09:25
Стоил Стоилов

Стоил Стоилов: Не виждам проблем с вота. Проблем е избирателната система!

"Не виждам някакъв проблем с организацията на изборите. Проблем е избирателната система" . Това заяви пред БНР изборният експерт Стоил Стоилов. " Тази, която прилагаме,  беше единствената, която се промуши през партиите през 2014 г. Тя не беше желана от експертите . Имаше препоръки за задължителна преференция, за механично - смесена избирателна..

публикувано на 29.09.24 в 11:10
Диана Дамянова

Диана Дамянова: В загасената зала е мястото на политическата ни класа

Българският политически елит, доколкото тази пасмина е елит, стои не на стадиона, на които е публиката, защото тя е на друг стадион. Те играят един за друг и тази себичност довежда публиката до нетърпимост. Така коментира започващата предизборна кампания Диана Дамянова в интервю пред БНР. "Започваме една кампания, която ще е белязана с..

публикувано на 27.09.24 в 13:15
Любен Дилов - син

Любен Дилов-син: Джентълменското споразумение е на масата

" Едва ли има друга формация, която да има толкова дълга резервна скамейка, колкото има ГЕРБ-СДС ". Това каза пред БНР Любен Дилов-син – кандидат за депутат в листите на ГЕРБ-СДС в София и Бургас. " Няма драма. Няма никакво напрежение , поне в нашия избирателен район. Тази стъпка е възприета като логична и разумна", каза той във връзка с..

публикувано на 26.09.24 в 15:09
Слави Василев

Слави Василев: На тези избори отново ще катастрофираме

"На тези седми избори ние отново ще катастрофираме. Проблемът не е как да има мнозинство, а как мнозинството, което ще се създаде, да не бъде подвластно на Пеевски, Борисов и личните интереси на няколко силни фигури. Това е структурен въпрос. 51-вият парламент няма да произведе устойчиво мнозинство, което да изкара пълен мандат". Това..

публикувано на 26.09.24 в 13:48
Евгени Минчев

Евгени Минчев: Жалко за тези, които смятат, че съм поставен, за да бъда чучело...

"Не гласувайте за мен, а за моите идеи". За това призова от ефира на БНР пиар експертът Евгени Минчев , който е кандидат за депутат в листите на "БСП-Обединена левица" в София.   Той е поставен на четвърто място в листата на коалицията в 24 -ти МИР. Минчев смята, че за него ще гласуват "любопитните,  отегчените, тези, които искат да дадат..

публикувано на 26.09.24 в 13:35
Вангелия Чорбаджийска и Габриел Пенчев

Провокация към политиците: Учредява се Национален фронт за младежта

Учредява се Национален фронт за младежта. Инициативата е провокация към кандидатите за депутати и ще съществува в рамките на кампанията "Лига на младите гласоподаватели". "Самите избори стават монотонни. Ние се опитваме да бъдем различни. Младите трябва да вземат по-активно участие в политиката, но и самите политици да се вслушват в нуждите..

публикувано на 26.09.24 в 09:38
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Мобилизационният ресурс на партиите е към своя край

Организационният и мобилизационен ресурс на партиите е към своя край заради честите избори. Тези избори ще покажат организационното състояние на всички партии . Този прочит направи пред БНР на прага на предизборната кампания политологът Христо Панчугов. Той очаква вяла кампания, "без особено въображение, по-скоро инерционна". Иван..

публикувано на 26.09.24 в 08:45