Кандидат от ГЕРБ-СДС е рекордьор по преференции в област Перник

Христина Георгиева от ГЕРБ - СДС отново е рекордьор по преференции в област Перник, а опитът на местните структури на „Продължаваме промяната” и „Демократична България” да пренаредят листата и така да отнемат шанса на Бойко Рашков за парламента за малко не се увенча с успех.

С 2452 преференции Христина Георгиева от ГЕРБ- СДС е сигурен депутат, заедно с водача Георг Георгиев и в 51-то НС. Гласувалите за ГЕРБ-СДС пренаредиха основно листата, след като и седмият в нея Стефан Маринов с 882 преференции измести втория Драгостин Пейчев.

Повече преференции от Пейчев имат също кметът на Земен Михаил Златанов, поставен на трето място и петият Михаил Динев. За разлика от ГЕРБ съвсем малко не достигна на избирателите на ПП- ДБ да изместят Бойко Рашков от второто място. Третата в листата Моника Ангелова е със 107 преференции срещу 116 за Бойко Рашков. Водач на листата в Перник е Кирил Петков, който най-вероятно и този път път ще влезе в парламента от 23 МИР София. При останалите партии съществени размествания няма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ДПС - Доган призова за стабилно правителство, изключващо "модела Пеевски"

Крилото на Движението за права и свободи около Ахмед Доган призовава за диалог между политическите партии за съставяне на стабилно правителство, изключващо "модела Пеевски". В съобщение до медиите се изразява благодарност към симпатизантите подкрепили формацията въпреки "масираните репресии и безпрецедентния натиск", на които са били..

публикувано на 28.10.24 в 14:08

Какви са изводите от изборния ден в Пазарджик?

При 100 процента обработени протоколи в Пазарджик ГЕРБ-СДС е първа политическа сила с малко над 27%. На втора позиция се нарежда ДПС-Ново начало (ДПС-НН) с близо 19 процента. Резултатите показват пълна победа на Делян Пеевски срещу Ахмед Доган , който е под чертата в областта. Другият печеливш в региона е БСП-Обединена левица, която за..

публикувано на 28.10.24 в 14:02

ЦИК започна повторната обработка на резултатите от вота

В Централата избирателна комисия започна повторната обработка на резултатите от вота.  Документите си за такава обработка вече предадоха пет  районни избирателни комисии.  Един от първите пристигнали беше председателят на Комисията за 17-ти район Пловдив-област Янко Радунчев, който отмете, че гласуването и отчитането на вота е протекло..

публикувано на 28.10.24 в 13:26

Забавяне на обработката на протоколи от секциите в Монтанско

Обработката на протоколите от изборните секции в област Монтана се забавя заради направените смени на членове на избирателните секции в последния момент вчера и заради затруднено придвижване от отдалечените секции до областния град. Над 400 заменки на членове на комисии са направени в област Монтана - каза говорителят на Районната избирателна..

публикувано на 28.10.24 в 13:25

МЕЧ иска анти-ГЕРБ и анти-ДПС правителство, държи да получи МВР

Новата парламентарна формация е партия "МЕЧ". Преди минути нийният лидер на партията Радостин Василев посочи, че те ще настояват да бъде сформирано, цитирам "анти-ГЕРБ и анти-ДПС" правителство,  и искаха да получат Министертво на вътрешните работи в бъдещ кабинет.  Минути преди 12 ч. пред храм-паметника "Александър Невски" в София лидерът на..

публикувано на 28.10.24 в 13:02

На изборите в Турция за българския парламент са гласували 48 010 души

На изборите за Народно събрание в Турция са гласували 48 010 души. Това е малко по-висока избирателна активност спрямо изборите през юни, когато гласувалите бяха 46 495. Коалицията "Алианс за права и свободи - АПС" печели 64,76% от вота в Турция (29 496 гласа), докато "ДПС - Ново начало"- 28,46% (12 961 гласа). Най-много хора са упражнили..

публикувано на 28.10.24 в 12:32

100% обработени протоколи: ДПС-Ново начало е първа политическа сила в област Кърджали

В РИК Кърджали са обработени 100% от протоколите. Първа политическа сила в областта е  ДПС-Ново начало с 30 874 гласа или това са - 41.28%. Втори се подреждат АЛИАНС ЗА ПРАВА И СВОБОДИ - АПС. За тях са гласували 28 851 души или това е 38.57%.  Трети са ГЕРБ-СДС с 5 567 гласа или това са 7.44% Четвърти са КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА -..

публикувано на 28.10.24 в 12:31

Манол Пейков с преференции пренарежда листата на ПП-ДБ

Манол Пейков от ПП-ДБ пренарежда листата на коалицията в Пловдив-град.  При необходими 1441-а преференции той е получил 3 938, които го поставят на второ място в листата на ПП-ДБ. Той измества от втората позиция Стою Стоев и третата Катя Панева. Водачът на листата Асен Василев е получил 3423 гласа. Рекордьор по преференции е получил..

публикувано на 28.10.24 в 12:26

Кандидат от ГЕРБ-СДС е рекордьор по преференции в област Перник

Христина Георгиева от ГЕРБ - СДС отново е рекордьор по преференции в област Перник, а опитът на местните структури на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" да пренаредят листата и така да отнемат шанса на Бойко Рашков за парламента за малко не се увенча с успех. С 2452 преференции Христина Георгиева от ГЕРБ- СДС е сигурен депутат, заедно с..

публикувано на 28.10.24 в 12:21

Какви избиратели отидоха до урните? Профили от екзитпол на "Галъп"

Данните от екзитпола дават интересна картина на типа избирател, който е отишъл вчера до урните. Това каза пред БНР  социологът Яница Петкова от "Галъп интернешънъл болкан". Типът избирател на ПП-ДБ е доста по-младежки в сравнение с този на ГЕРБ-СДС . При вота за ГЕРБ се разделят почти поравно висшистите и хората със средно образование,..

публикувано на 28.10.24 в 12:09