Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След проливните дъждове водата в община Неделино е годна за употреба


В резултат на проливните дъждове, който миналата седмица се изляха на територията на Неделино, река Неделинска е излязла от коритото си. Част от кладенците, които се намират по поречието на реката са били залети от реката, като водата в тях е била замътнена, каза кметът на Боян Кехайов. По последна информация,  водоизточниците в община Неделино са годни за употреба. Те нямат бактериално замърсяване, единственият проблем е замътнеността на водата, Това по скоро е естетически проблем, от колкото здравословенсъобщава кметът на общината Боян Кехайов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жителите на Община Ардино се включиха в националната кампания „Да изчистим България заедно”

Жители на Община Ардино за поредна година се включиха в Националната кампания „Да изчистим България заедно”, която се провежда днес.  Служители на общинската администрация, представители на Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) и детските градини почистиха от захвърлени отпадъци поречието на река „Ардинска“ от централната градска част до село Правдолюб,..

публикувано на 14.09.24 в 16:09

Регистрацията на "Има смисъл" за вота на 27 октомври е заличена от ЦИК

Централната избирателна комисия реши да заличи регистрацията на коалиция "Има смисъл" за участие в изборите за народни представители на 27 октомври тази година. Коалицията се представлява от депутата Виктория Василева, която напусна парламентарната група на "Величие". В решението на ЦИК се посочва, че проверка в ГРАО на списъка с избиратели, подкрепящи..

публикувано на 14.09.24 в 15:31

В Кирково изпращат селскостопанската година с фестивал на плодородието

В Кирково днес се провежда традиционният Фестивал на плодородието. Празникът отбелязва края на селскостопанската година. Спортни турнири, кулинарни конкурси, танцови изпълнения са част от проявите, които се провеждат по случой празника.

публикувано на 14.09.24 в 14:03

"Пожарна безопасност и защита на населението" празнува професионалния си празник

Днес 14 септември по случай професионалния празник на служителите от "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кърджали бе отслужен водосвет за здраве в параклис „Св. Пророк Илия“.  В периода 9-15 септември 2024 г. ГДПБЗН   провежда традиционната си кампания и събитията, които са планирани в цялата страна имат за цел да повишат пожарната..

публикувано на 14.09.24 в 14:00
Община Хасково

Община Хасково осигурява безплатно обучение по програмиране и дигитални науки за ученици в „Училищна Телерик Академия“

За пета поредна година Община Хасково осигурява безплатно обучение по програмиране и дигитални науки за ученици в „Училищна Телерик Академия“ Учениците могат да кандидатстват за безплатното обучение. За децата от Хасково обученията са в две направления – „Разработка на игри” за 5-7 клас и „Уеб програмиране” за 8-11 клас.  Обученията са..

публикувано на 14.09.24 в 13:14
Авиобаза

Версии за инцидента със загиналите пилоти са 3

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда  са  версиите, по които работят разследващите за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет Л-39 вчера на авиобаза "Граф Игнатиево". Това съобщиха от Военно-окръжна прокуратура Пловдив. Разследващите очакват данните от черната кутия, открита вчера на мястото..

публикувано на 14.09.24 в 13:25

Във ВАС са депозирани две молби от ДПС на Доган за отмяна на влезли в сила решения на съда

Във Върховният административен съд са депозирани две молби от партия ДПС с председател Джевдет Чакъров и от коалиция  "Демокрация, права и свободи - ДПС" с искане за отмяна на влезлите в сила определения на съда. Той задължи ЦИК да регистрира коалицията около Делян Пееевски  - "Движение за права и свободи - Ново начало" и да потвърди отказа на..

публикувано на 14.09.24 в 13:00