Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Харманли събира поети с китари на фестивала „Поетични струни“

32-вото издание на най-стария бард фест „Поетични струни“ ще се проведе днес и утре в Харманли. Поети с китари от страна пристигат за пореден път в града на Белоногата. Официалното откриване на ПОКИ 2018 ще бъде на 12 октомври от 17:30 часа в Културен център Харманли.

В първият ден на феста са предвидени среща с композитора Асен Масларски, поета Ивайло Балабанов, концерт  на Красимир Йорданов, Бойко Беров, Пени Ставрева, Владимир Владимиров, Виктор Макаров, „Групата“-Стоян, Юли и Тони, както и рецитал на Геновева Цандева и Бойчо Иванов.

На 13 октомври от 11:30 часа ще бъде открита плоча на Гриша Трифонов в родната му къща на ул.“Хр.Ботев“142.

В програмата на ПОКИ 2018 през вторият ден са предвидени представяне на книгите на Роберт Леви „Дромомахия“ и „Животът няма втора половина“ на Христо Карастоянов, както и стихове и песни от Ивайло Диманов, „Сбогом Самота“. От 18:00 часа феста продължава с изпълнения на Асен Масларски, Александър Мартинов, Георги Климов, Михаил Миновски, Невен Кидеров, Росен Сеновски, „Точка БГ“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Заради засушаването кафето ще намалява, може да стане луксозна стока

Глобалното затопляне и сушата могат да засегнат толкова силно кафеените плантации и производството на кафе, че то да се превърне в луксозна стока, която не всеки ще може да си позволи. Това прогнозира Радина Калдамукова, магистър по геоекология от университета в град Тюбинген, Германия. Най-широко разпространените и предпочитани сортове като "Арабика"..

публикувано на 05.10.24 в 16:57
СГС наложи най-тежката мярка

Джейхан Ибрямов остава в ареста, реши СГС

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка "задържане под стража" на депутата Джейхан Ибрямов. Преди дни Джейхан Ибрямов бе задържан, като при задържането му е открита сумата от 100 хил. белязани лв.  В мотивите на съда се посочва, че престъплението е сериозно и за него може да бъде наложена присъда до 6 години и глоба 5 хиляди лева за търговия с..

публикувано на 05.10.24 в 16:32

Отбелязваме Международния ден на учителя

На 5 октомври в България и още над 100 държави по света се отбелязва Деня на учителя. Идеята за празника идва от състоялата се през 1966 г. в Париж Специална междуправителствена конференция за статута на учителите, в резултат на която е подписан документът „Препоръки, касаещи статуса на учителя“. По повод годишнина от приемането на препоръките, ЮНЕСКО..

публикувано на 05.10.24 в 14:26

Силни дъждове и градушки връхлетяха Гърция, има наводнени пътища

Гърция е под влияние на силен циклон с дъжд и градушки. Има наводнени пътища на островите в Йонийско море. Циклонът се движи към северната част на страната. Властите предупреждават за внимателно шофиране по цялата пътна мрежа. Силни дъждове наводниха улици и пътища на остров Корфу. Пострадаха приземни етажи и магазини. Спряха движението на автомобили..

публикувано на 05.10.24 в 13:12

Откриват груповия лов на дива свиня

Откриват груповия лов на дива свиня, който ще продължи до втората неделя на месец януари 2025 г., съобщиха от Изпълнителна агенция по горите. Индивидуалното и групово ловуване на дребен местен и водоплаващ дивеч се извършва в събота, неделя и в дните, обявени за официални празници. След 1 януари на водоплаващ дивеч може да се ловува и в сряда...

публикувано на 05.10.24 в 11:27
 Снимката е илюстративна - летището в Бейрут

Българи се прибраха от Ливан и с помощта на Канада

Първата група български граждани, които бяха изведени от Ливан със съдействието на Канада, се прибра благополучно в България тази нощ, съобщиха от Министерството на външните работи.  През цялото време Ситуационният център на външното ни ведомство, посолството ни в Бейрут, българските и партньорски служби са били в тясна координация.  Министерството..

публикувано на 05.10.24 в 10:27

Конкурс за стипендия организира асоциацията на зърнопроизводителите

Конкурс за стипендия "Иван Генчев Танев" организира за девета поредна година Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Могат да участват студенти, обучаващи се в редовна форма, които завършват бакалавърска степен и продължават да учат за магистър в специалности, свързани с  растителната защита, растениевъдството или аграрното инженерство...

публикувано на 05.10.24 в 08:59