Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филм за легендарния Елтън Джон завладява кината в края на май

Вече е ясна датата на премиерата на един от най-дългоочакваните албуми на годината! Саундтракът към музикалният фентъзи филм за живота и забележителната кариера на легендарния Елтън Джон, “Рокетмен”, излиза на 24-ти май, седмица преди премиерата на филма.
Филмът “Рокетмен” проследява нов поглед върху най-емблематичните хитове на Елтън Джон, изпълнени от актьора Тарън Еджъртън.
С новината за саундтрак албума излезе и първата песен от него - “Rocket Man” - спираща дъха интерпретация на едноимената класиката на Елтън Джон от 1972 г.
 За филма “Рокетмен” и саундтрак албума към него Елтън Джон споделя: “Беше толкова важно музиката, която създадох и записах, да бъде изпълнена от Тарън. Исках да чуя неговата версия на мен не само чрез актьрска игра. Поверих Тарън в ръцете на музикалния продуцент и композитор Джайлс Мартин, на когото вярвам безрезервно, защото е брилянтен. Не исках да стоя в сянката на Тарън, за да проследя процеса, а им се доверих, за да направят това, което смятат за вярно и в артистично и в музикално отношение. Бях удивен от резултата. Най-важно беше музиката да бъде позиционирана правилно, защото е неразделна част от историята във филма.”

Елтън Джон и Тарън ЕджъртънЕто какво сподели и Тарън Еджъртън за ролята си в “Рокетмен”: “Красотата на това, че Елтън Джон беше включен в процеса на създаване на филма е в това, че имахме възможност да работим с него. Джайлс Мартин има безупречен вкус и всички необходими умения, за да доведе песните до вариант, в който те звучат достоверно и смело.“
За Джайлс Мартин Елтън Джон е истински артист и той иска хората да развиват неговия труд - да създават интерпретации и да освежават музиката му. “Имахме възможност да експериментираме, докато решим как да адресираме музиката. Песните са историята на филма, пулсът на това, което се случва. В момента, в който зазвучи песен, се открива цял един свят. Преди Тарън не бях срещал актьор-певец, който да се посвещава толкова много на процеса. Мисля, че никой друг не би могъл да бъде Елтън Джон.”
Саундтракът към “Рокетмен” включва изцяло нова песен-дует между Елтън и Тарън - ‘(I’m Gonna) Love Me Again’ и това е единствената песен в албума, за която музикалният продуцент на всички останали песни, Джайлс Мартин, си сътрудничи с Грег Кърстин. Албумът е записан между 2017 г. и 2019 г. в легендарните Abbey Road Studios и AIR Studios в Лондон.
„Рокетмен“ е неподправена и откровена рокендрол музикална фантазия, която разказва житейската история на Елтън Джон в годините, когато той прави големия си пробив на сцената. Заглавието на филма е вдъхновено от едноименния хит на Елтън Джон и прави аналогия с кариерата му и шеметното му издигане към звездния небосклон. “Рокетмен” проследява фантастичния път и трансформацията на Реджиналд Дуайт от срамежливо, свирещо на пиано дете-чудо в Кралската музикална академия до международната, екстравагантна суперзвезда Елтън Джон.

“Рокетмен” ще зазвучи в КИНАТА на 31-ви май.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Байрам Байрам: Решението на ЦИК е очаквано. Ще обжалваме

  Коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" ще търси правата си във Висшия административен съд, категоричен е депутата Байрам Байрам. Той коментира за Радио Кърджали  отказа на ЦИК да регистрира за предсрочните парламентарни избори двете коалиции, в които влизат двете фракции на ДПС - "Демокрация, права и свободи - ДПС"  и..

публикувано на 09.09.24 в 14:14

Орешино чества 110-годишнината от завръщането на малоазийските българи

В ивайловградското село Орешино се подготвят за честването на 110-годишнината от завръщането на малоазийските българи. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали един от основните организатори на честванията Елена Бойназлиева. Тя е секретар на читалището в Ивайловград, но е и потомка на малоазийски българи. Орешино е бащиното ѝ родно село. Като..

публикувано на 06.09.24 в 17:33

За 11 училища в област Смолян се търсят директори

На 15 септември 56 училища ще отворят врати тази учебна година в област Смолян. 24 от тях са защитени. Едно предстои да бъде закрито, това в чепеларското село Забърдо, поради липса на ученици. За 11 училища в област Смолян е обявен конкурс за нови директори. Те са в общините Смолян, Мадан, Златоград и Баните. В толкова школа се търсят и учители,..

публикувано на 04.09.24 в 10:48

На феста в Хухла смесват традициите и модерната култура

Тридневен празник, съчетаващ традициите с модерното ще се проведе в ивайловградското село Хухла. Това съобщи журналистът Десислав Лафчиев, организатор на "Хухла фест" и създател на сайта "Околоселски пътешествия". Тазгодишното издание ще се проведе между 6 и 8 септември на връх Св. Илия, който се намира над село Хухла. В рамките на три дни,..

публикувано на 04.09.24 в 11:50

В Момчиловци откриват седми фестивал на киселото мляко

В родопското село Момчиловци откриват седми международен фестивал на киселото мляко следобед. Традиционният празник е тридневен от 30 август до 1 септември. Това съобщи кметът на селото Сийка Суркова. "Откриването е в 16.30 часа, когато момчиловските гайдари, че посрещнат официалните ни гости. Много забавления и изненади сме подготвили за..

публикувано на 30.08.24 в 12:00

В Дружинци са готови и за "революция", но да спасят България

В Дружинци, вероятно най-задружното и мирно село у нас, са готови на революция, но да спасят България. Наш екип гостува на хората от кирковското село Дружинци. Красив патриотичен надпис „Дружинци“ се кипри в центъра на селото и посреща свои и гости. Чиста, подредена, озеленена детска площадка пък събира малчуганите във вечерните часове,..

публикувано на 24.08.24 в 12:27

Роса Соколова представя "Зоници и зунки" в родната Орловица

Новата си книга „Зоници и зунки“ ще представи до чешма в гората , близо до родната си махала Орловица на смолянското село Петково поетесата енергетик Роса Соколова.  Тя посвещава книгата на наследниците си, на корените си и на Бъднината ни. Книгата е един вид разговор с нейната внучка - за ценностите, за изконното, „с мисъл за смисъла“. „Внучката ми..

публикувано на 23.08.24 в 12:58