Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брус Спрингстийн издаде 19-ият си студиен албум

Излезе "Western Stars“, 19-ият студиен албум на Брус Спрингстийн. Албумът съдържа 13 нови песни и е първият студиен проект на "The Boss" от пет години насам. С песните от „Western Stars“ Брус Спрингстийн ни отвежда по нов музикален път. Албумът черпи вдъхновение от поп класиките, създадени в студиата на Южна Калифорния от края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век. „Western Stars“ е записан в собственото студио на Спрингстийн в Ню Джърси с допълнителна продукция в Калифорния и Ню Йорк.
Брус Спрингстийн заедно с Рон Аниело са продуценти на новия албум. Аниело записва всички партии за бас китари и клавишни в проекта. Част от вокалите в албума са записани от Пати Скиалфа, която прави и вокалните аранжименти на четири от песните в „Western Stars“. В записите на албума участват над 20 студийни музиканта и са използвани редица инструменти, сред които щрайх, валдхорни, типичната стийл педал-китара.  
В подкрепа на новия албум, Брус Спрингстийн представи видеоклипа към едноименния сингъл от проекта, режисиран от носителя на наградите Грами и ЕМИ - Thom Zimny. Видеото включва кадри на артиста от различни сцени, вдъхновени от текста на песента, които се сменят с концертни моменти. Видеото, издържано във винтидж стилистика, е заснето в националния американски парк „Joshua Tree“, намиращ се в Калифорния.
“Western Stars” е вторият видео проект, създаден от Thom Zimny, към песни от новия албум на Спрингстийн. Той е автор и на видеото към сингъла “Tucson Train”, което сп. Esquire определи като „сърцераздирателно“.  Спрингстийн представи още две визуализации от албума „Western Stars“ към песните “Hello Sunshine” и “There Goes My Miracle”.
Новият албум на  Спрингстийн получи високи оценки от редица световни медии.

Western Stars Song - съдържание:

1. Hitch Hikin’

2. The Wayfarer

3. Tucson Train

4. Western Stars

5. Sleepy Joe’s Café

6. Drive Fast (The Stuntman)

7. Chasin’ Wild Horses

8. Sundown

9. Somewhere North of Nashville

10. Stones

11. There Goes My Miracle

12. Hello Sunshine

13. Moonlight Motel

Всички песни са написани от Брус Спрингстийн




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Байрам Байрам: Решението на ЦИК е очаквано. Ще обжалваме

  Коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" ще търси правата си във Висшия административен съд, категоричен е депутата Байрам Байрам. Той коментира за Радио Кърджали  отказа на ЦИК да регистрира за предсрочните парламентарни избори двете коалиции, в които влизат двете фракции на ДПС - "Демокрация, права и свободи - ДПС"  и..

публикувано на 09.09.24 в 14:14

Орешино чества 110-годишнината от завръщането на малоазийските българи

В ивайловградското село Орешино се подготвят за честването на 110-годишнината от завръщането на малоазийските българи. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали един от основните организатори на честванията Елена Бойназлиева. Тя е секретар на читалището в Ивайловград, но е и потомка на малоазийски българи. Орешино е бащиното ѝ родно село. Като..

публикувано на 06.09.24 в 17:33

За 11 училища в област Смолян се търсят директори

На 15 септември 56 училища ще отворят врати тази учебна година в област Смолян. 24 от тях са защитени. Едно предстои да бъде закрито, това в чепеларското село Забърдо, поради липса на ученици. За 11 училища в област Смолян е обявен конкурс за нови директори. Те са в общините Смолян, Мадан, Златоград и Баните. В толкова школа се търсят и учители,..

публикувано на 04.09.24 в 10:48

На феста в Хухла смесват традициите и модерната култура

Тридневен празник, съчетаващ традициите с модерното ще се проведе в ивайловградското село Хухла. Това съобщи журналистът Десислав Лафчиев, организатор на "Хухла фест" и създател на сайта "Околоселски пътешествия". Тазгодишното издание ще се проведе между 6 и 8 септември на връх Св. Илия, който се намира над село Хухла. В рамките на три дни,..

публикувано на 04.09.24 в 11:50

В Момчиловци откриват седми фестивал на киселото мляко

В родопското село Момчиловци откриват седми международен фестивал на киселото мляко следобед. Традиционният празник е тридневен от 30 август до 1 септември. Това съобщи кметът на селото Сийка Суркова. "Откриването е в 16.30 часа, когато момчиловските гайдари, че посрещнат официалните ни гости. Много забавления и изненади сме подготвили за..

публикувано на 30.08.24 в 12:00

В Дружинци са готови и за "революция", но да спасят България

В Дружинци, вероятно най-задружното и мирно село у нас, са готови на революция, но да спасят България. Наш екип гостува на хората от кирковското село Дружинци. Красив патриотичен надпис „Дружинци“ се кипри в центъра на селото и посреща свои и гости. Чиста, подредена, озеленена детска площадка пък събира малчуганите във вечерните часове,..

публикувано на 24.08.24 в 12:27

Роса Соколова представя "Зоници и зунки" в родната Орловица

Новата си книга „Зоници и зунки“ ще представи до чешма в гората , близо до родната си махала Орловица на смолянското село Петково поетесата енергетик Роса Соколова.  Тя посвещава книгата на наследниците си, на корените си и на Бъднината ни. Книгата е един вид разговор с нейната внучка - за ценностите, за изконното, „с мисъл за смисъла“. „Внучката ми..

публикувано на 23.08.24 в 12:58