Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес влизат в сила промени в Закона за енергетиката

Снимка: БГНЕС

От днес влизат в сила промени в Закона за енергетиката. Според тях всички производители на електроенергия, с интсталирана мощност между 1 и 4 мегавата, могат да излязат на борсата.  Целта е предлагане на допълнителни количества ток през борсата и засилване на конкуренцията. Промените ще засегнат 12 централи с високоефективно комбинарано производство и 360 централи с възобновяеми енергийни източници.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
снимката е илюстративна

Овъглен труп откриха служители на пожарна служба след потушаване на пожар

Сигнал за пожар в къща в село Висока поляна е подаден тази нощ. На място са били изпратени огнеборци с два противопожарни автомобила от службата в Кърджали. След потушаване на пламъците в къщата е бил намерен овъглен труп. Огънят унищожил 120 кв. м покривна конструкция, техника, мебели. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед. Образувано..

публикувано на 10.10.24 в 14:06

Отбелязваме Световния ден на психичното здраве

Днес отбелязваме Световния ден на психичното здраве. Той е честван за първи път на 10 октомври 1992 година и стартира като годишна проява на Световната федерация за психично здраве. Психичното здраве е състояние на благополучие, при което индивидите притежават умения да се справят с ежедневните стресови фактори. 

публикувано на 10.10.24 в 11:12

Ограбиха незаключената кабина на автомобила на сърбин

Ограбиха сърбин в близост до границата с Турция. В Районното управление в Свиленград е получен сигнал от 52-годишен сръбски гражданин, за това, че на неохраняем паркинг в близост до село Капитан Андреево, е извършена кражба на 700 евро и 600 турски лири от незаключената кабина на товарния му автомобил.  По случая е образувано досъдебно производство...

публикувано на 10.10.24 в 11:09

Българските архивисти отбелязват професионалния си празник в Кърджали с изложба

Държавна Агенция "Архиви" - Кърджали отбелязва днешния си професионален празник с изложба, посветена на живота и на основни акценти от живота  на доц. д-р Димитър Арнаудов - една знакова за града и региона личност. На 22.10 се навършват и 75 години от неговото рождение. Изложбата ще бъде открита от 11 часа в изложбената зала на Държавен Архив -..

публикувано на 10.10.24 в 11:30

Апелативният съд гледа мярката на кмета на Минерални бани

Пловдивският Апелативен съд ще заседава по протеста на прокуратурата за мярката „домашен арест“ на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер и още двама, обвинени за неправомерно усвояване на европейски средства по ДФ „Земеделие“ за строеж на два хотела за сина и дъщерята на кмета.  Тримата бяха задържани на 20 септември, а в началото на октомври..

публикувано на 10.10.24 в 10:29

Разкриват 4 нови избирателни секции на територията на Кърджали

Нови 4 избирателни секции ще бъдат разкрити на територията на град Кърджали. Те ще се намират на улиците "Морава" и "Рожен". Това гласи заповед на зам.-кмета Байрям Байрям, а мотивът е постъпило искане от живущи в района. В публикуваната заповед на зам.кмета се казва, че искателите твърдят че определените адреси на секциите в основно училище " Пейо..

публикувано на 10.10.24 в 13:50

Президентът ще се включи в годишната среща на държавните глави от групата "Арайолуш"

Президентът Румен Радев ще се включи в годишната среща на държавните глави от групата "Арайолуш" по покана на полския си колега Анджей Дуда. Във Варшава президенти от Европа ще разгледат възможностите за задълбочаване на трансатлантическите отношения. Темата е приоритет на полското председателство на Съвета на Европейския съюз, което започва на първи..

публикувано на 10.10.24 в 09:38