Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворително детско парти в помощ на 4-месечния Александър-Робърт



Две актриси от Кърджали - Илияна Типова и Велина Ясенова организират Благотворително детско парти в помощ на 4-месечния Александър-Робърт. На 13 юли (събота) от 19.00 ч. пред Дома на Културата, те двете ще забавляват децата на Кърджали с танци и игри, а в замяна ще поставят кутия за събиране на средства за малкия Алекс. Сигурно сте чули в ефира на Радио Кърджали за Александър-Робърт, който страда от вродена билиарна атрезия II тип (липса или запушване на жлъчните пътища). За лечението му са необходими 500 000 лв. за чернодробна трансплантация в клиника в Германия. 
В студиото на Радио Кърджали Ангел Чавдаров разговаря с Илияна Типова и Велина Ясенова за каузата с която са се заели:

Първият ми въпрос е какво ви подтикна да подкрепите тази благородна кауза?

Илияна: Подтикна ме това, че можем да бъдем добри като не ни коства толкова много нито време, нито енергия. Ние, така или иначе, го правим. Вили е известна в града с детските партита, които прави. И решихме, че така можем да забавляваме малките деца, а в същото време майките да дадат колкото могат за бебето. Преди време като прочетох статията за бебе Александър-Робърт, видях, че са необходими 500 000 лв. и само няколко месеца, дори лекарите не знаят колко време има детето за трансплантация. И си казах „Боже, това са 500 000 лв. – половин милион лева! Как ще ги съберат?!“. Но пък се оказа, че българите се включваме в такива общи каузи, единен народ сме, когато можем и наистина добрата новина е, че остават още по-малко от 100 000 лв.

Велина: Аз бих допълнила, че въпреки това, което се случва на малкото бебе Александър, че не е въобще позитивно нито за него, нито за семейството му, наистина се вижда, че ние в крайна сметка можем да се обединим като народ в името на една добра кауза. и съм много щастлива, че можем да го направим, и че ще бъдем заедно и се надявам да съберем повече хора, и с една обща енергия да помогнем на това дете да живее щастливо и пълноценно…

Илияна: Да, той е само в началото на живота си.

Какво ще представите на майките с техните деца?

Илияна: По принцип партито е за децата. Разбира се родителите могат също да се включат. Ние участваме в общоградски събития, както казах, забавляваме децата, също и на детски рождени дни, така, че повечето майки са запознати с нашата програма. Знаят, че правим детски дискотеки със забавни танци и игри. Общо взето едно незабравимо детско шоу ги очаква.

Тъй като Вили е по-опитна от теб в тези неща, може би тя ще ни каже повече?

Велина: Ами това е. Няма какво повече да добавя. Просто ни очаква едно весело шоу със забавни танци и игри и наистина ще се радвам да се съберем повече хора.

Илияна: Ще има кутия в помощ за Бебе Александър-Робърт, в която всеки родител, колкото прецени може да даде. Това очакваме ние.

Винаги съществува моментът на песимизъм и на отрицание на такъв тип прояви от хора, които мислят, че тези средства отиват за хонорари на съответните артисти. Как ще покажете на хората колко пари сте събрали и че наистина ще ги дарите за тази благородна кауза?

Илияна: С подкрепата на фейсбук, този път. Мислим, след представлението, „на живо“ в самото събитие, да отворим кутията (тя ще бъде запечатана), да изброим парите, да покажем колко са и след това да ги преведем по банков път. Така не искаме да има спекулации на зли езици, че има нещо за нас. Това което ще бъде за нас е наистина да дарим нещо и бебето да има един пълноценен и щастлив живот в който да може да се радва и да живее.

Велина: Дай, Боже! 

Повече информация за събитието може да намерите ТУК.

Ако нямате възможност да посетите събитието, но желаете да помогнете на малкия Александър-Робърт, можете да го направите по следния начин: 

Левова банкова сметка в Райфайзенбанк :
IBAN BG39RZBB91551010756830
BIC RZBBBGSF
Бенефициент: Александър - Робърт Божидаров Ангелов
Alexander-Robert Bozhidarov Angelov
https://helpkarma.com/campaign/da-darim-jivot-na-bebe-aleksandar-robart-574/


Харесайте страницата на Радио Кърджали във Facebook


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Плащаме данъци и осигуровки средно за 7 минути в НАП-Кърджали

Близо 37 хиляди граждани са посетили офиса на НАП в Кърджали от началото на 2024 година до края на август. Средно на ден служителите на офиса са обслужвали по 250 клиенти, като за всеки от тях са отделили около 7 минути, а те са изчаквали средно по около 4 минути. Това каза за Радио Кърджали директорът на приходната агенция в Кърджали Нериман Сали...

публикувано на 06.09.24 в 17:49
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева: Да последваме примера на предците и да се обединим за доброто на държавата

Това е ден, в който нашите предци са доказали, че когато сме обединени можем да правим всичко в името на държавата и за добруването на хората. Така поздрави за Деня на Съединението депутатът от 50-то Народно събрание и областен лидер на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева в ефира на Радио Кърджали.  „Като политици, които сме отговорни, които..

публикувано на 06.09.24 в 17:22
Снимката е илюстративна

Д-р Николай Бояджиев: Съединението е сред най-важните събития в новата ни история

Съединението е една от най-важните дати в новата българска история. Това каза в ефира на Радио Кърджали д-р Николай Бояджиев от Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян. „На 6 септември 1885 година става Съединението на Княжество България и Източна Румелия, като по този начин е отстранена една от големите несправедливости на..

публикувано на 06.09.24 в 17:09

Стефан Танев: За ивайловградското вино казват трайност има, търпимост няма

По-рано започна гроздоберът тази година в Ивайловградско.  Причината  - топлата и безснежна зима, заради която лозите се развиха по-рано от обикновено.  За това пък качеството на гроздето е много добро, каза за Радио Кърджали Стефан Танев, бивш кмет на Ивайловград, а понастоящем – винопроизводител. Топлото време е оказало влияние на..

публикувано на 30.08.24 в 16:23
Ибрахим Карахасан - Чънар

Ибрахим Карахасан-Чънар: ДПС умира

ДПС умира. Вероятно ще се явят две фракции на Движението в изборите за следващия парламент, но ако изобщо влязат, няма да са фактор . Това провидя докторът на историческите науки, писател, журналист, Ибрахим Карахасан-Чънар в коментар за Радио Кърджали. „Двубоят между Делян Пеевски и Ахмед Доган продължава. Но на този етап, като че ли Делян..

публикувано на 28.08.24 в 07:35
Нели Найденова

За седми път Маджарово ще е домакин на Фестивал на лешояда

Традиционният седми поред Фестивал на лешояда в Маджарово тази година ще се проведе в периода 6-8 септември и ще започне в петък вечерта с концерти на групите "Карандила" и "ЗоР МаЖор". Това съобщи за Радио Кърджали Нели Найденова от фондация "По-диви Родопи", организатор на тридневното събитие. Игри, презентации, прожекции на филми, изложба,..

публикувано на 23.08.24 в 15:39