Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дует "Мания" отбелязва 20 години на сцената

Билетите за грандиозния юбилеен концерт-спектакъл на двете очарователни сестри вече са в продажба


Един от най-успешните български поп дуети „Мания“ ще отпразнува 20 години на сцена с грандиозен концерт-спектакъл на 10 октомври в най-новия и модерен клуб на нощна София – Music Jam. Изключително чаровните и талантливи сестри Даниела и Юлия ще отбележат своя юбилей с уникален двучасов лайв, пленяваща сценография, впечатляваща мултимедия и много изненади. Желанието на двете е да споделят празника си както с всички почитатели на българската музика у нас, така и с най-големите звезди на родната поп сцена и техни близки приятели. 

Юбилейното събитие ще събере на една сцена популярни изпълнители и музиканти като Орлин Горанов, Янка Рупкина, Орлин Павлов, Акага и още много представители на българския шоу бизнес. Специално за шоуто от САЩ ще пристигне и Слай Джералдс – бас-китарист, певец и автор на песни, споделял една сцена с музикални гиганти като Боб Дилън, Ал Грийн, Масео Паркър и легендарния Ричи Хевънс. Емоционалното послание, което любимият на поколения дует желае да предаде чрез концерта си, е именно: „Талантът и приятелството в музиката имат значение и цел“.

С впечатляваща продължителност от повече от два часа, програмата на спектакъла включва най-големите хитове на сестрите от „Мания“, оглавявали през годините музикалните топ чартове у нас. На 10 октомври в уникалната клубна атмосфера на Music Jam родната публика ще има възможност да се наслади и чуе на живо: „Не искам, не мога“, „Светът е за двама“, „Песента на щурците“, „Не е истина“, „Дъжд от любов“, „Хладни очи“, „Много далеч“, „Whatcha waiting for“и много други.

Билетите за събитието вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и на място в клуб Music Jam - ул. „Пиротска“ 5, София.

Дует „Мания“ е един от най-успешните български поп дуети. Сестрите Даниела и Юлия започват своето музикално развитие още в ранно детство в родния си град Димитровград. На възраст съответно 11 и 13 г. започват да пеят в детски хор „Щастливо детство“ и са вокалистки на вокално-инструментална група „Искри“.

През 1999 г. двете основават популярния дует „Мания“, като същата година записват и своя първи албум, озаглавен „Не е истина“, продаден в повече от 50 000 копия. Албумът включва големите хитове „Светът е за двама“, „Песента на щурците“, „Не е истина“, „Не искам, не мога“.

Вторият албум “Хладни очи” представя дуета в съвсем различна светлина и е с преобладаващо R&B звучене. С поредните хитове в него „Хладни очи“, „Много далеч“ и „Дъжд от любов“ Мания участва успешно в много музикални формати и шоу програми.

Истинската мания на дуета е тяхната сила и харизма на сцената - прекрасни гласове, секси саксофон, танци и пленяващо сценично поведение. Благодарение на безапелационния си талант, сестрите печелят множество призове от международни, национални и регионални конкурси и фестивали, част от които са престижната награда „Дует на годината“ за 2000 г. и 2018 г.както и златен медал и I място от Световния шампионат по изкуствата в Лос Анджелис, Калифорния.

Даниела и Юлия имат концерти по цял свят, успявайки да спечелят сърцата на много фенове не само в България, но и в Норвегия, Германия, Дания, Русия, Кипър, Финландия, Израел, Египет, Чехия, Англия, Ирландия, Швейцария, Република Македония, Китай, Южна Корея и САЩ.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Байрам Байрам: Решението на ЦИК е очаквано. Ще обжалваме

  Коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" ще търси правата си във Висшия административен съд, категоричен е депутата Байрам Байрам. Той коментира за Радио Кърджали  отказа на ЦИК да регистрира за предсрочните парламентарни избори двете коалиции, в които влизат двете фракции на ДПС - "Демокрация, права и свободи - ДПС"  и..

публикувано на 09.09.24 в 14:14

Орешино чества 110-годишнината от завръщането на малоазийските българи

В ивайловградското село Орешино се подготвят за честването на 110-годишнината от завръщането на малоазийските българи. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали един от основните организатори на честванията Елена Бойназлиева. Тя е секретар на читалището в Ивайловград, но е и потомка на малоазийски българи. Орешино е бащиното ѝ родно село. Като..

публикувано на 06.09.24 в 17:33

За 11 училища в област Смолян се търсят директори

На 15 септември 56 училища ще отворят врати тази учебна година в област Смолян. 24 от тях са защитени. Едно предстои да бъде закрито, това в чепеларското село Забърдо, поради липса на ученици. За 11 училища в област Смолян е обявен конкурс за нови директори. Те са в общините Смолян, Мадан, Златоград и Баните. В толкова школа се търсят и учители,..

публикувано на 04.09.24 в 10:48

На феста в Хухла смесват традициите и модерната култура

Тридневен празник, съчетаващ традициите с модерното ще се проведе в ивайловградското село Хухла. Това съобщи журналистът Десислав Лафчиев, организатор на "Хухла фест" и създател на сайта "Околоселски пътешествия". Тазгодишното издание ще се проведе между 6 и 8 септември на връх Св. Илия, който се намира над село Хухла. В рамките на три дни,..

публикувано на 04.09.24 в 11:50

В Момчиловци откриват седми фестивал на киселото мляко

В родопското село Момчиловци откриват седми международен фестивал на киселото мляко следобед. Традиционният празник е тридневен от 30 август до 1 септември. Това съобщи кметът на селото Сийка Суркова. "Откриването е в 16.30 часа, когато момчиловските гайдари, че посрещнат официалните ни гости. Много забавления и изненади сме подготвили за..

публикувано на 30.08.24 в 12:00

В Дружинци са готови и за "революция", но да спасят България

В Дружинци, вероятно най-задружното и мирно село у нас, са готови на революция, но да спасят България. Наш екип гостува на хората от кирковското село Дружинци. Красив патриотичен надпис „Дружинци“ се кипри в центъра на селото и посреща свои и гости. Чиста, подредена, озеленена детска площадка пък събира малчуганите във вечерните часове,..

публикувано на 24.08.24 в 12:27

Роса Соколова представя "Зоници и зунки" в родната Орловица

Новата си книга „Зоници и зунки“ ще представи до чешма в гората , близо до родната си махала Орловица на смолянското село Петково поетесата енергетик Роса Соколова.  Тя посвещава книгата на наследниците си, на корените си и на Бъднината ни. Книгата е един вид разговор с нейната внучка - за ценностите, за изконното, „с мисъл за смисъла“. „Внучката ми..

публикувано на 23.08.24 в 12:58