Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Кръстев: Ватерполистите на "Арда" с нетърпение чакат да се върнат на басейна

| обновено на 25.04.20 в 16:57
Иван Кръстев
Снимка: Валентина Иванова


Ватерполистите на "Арда" - Кърджали мечтаят да се завърнат в басейна и да възстановят тренировки. Засега те изпълняват упражненията, получени по интернет от техните треньори. Едни от най-полезните занимания са тези с ластици, които се ползват предимно в декатлона. Иван Кръстев, треньор в "Арда", разказва пред Валентина Иванова за ежедневието на своите състезатели по време на епидемията. Чуйте техния разговор в звуковия файл:
Иван Кръстев: Имаме група "Водна топка "Арда"-Кърджали" във фейсбук и в тази ситуация там поддържаме връзка с нашите състезатели. Даваме им да изпълняват упражнения във вид на видео-клипчета. Така развиват различни качества - сила, ловкост, гъвкавост. В нашия спорт е много ценно опъването на ластици - такива, каквито се ползват в декатлона. Децата си имат отпреди и сега всеки си е закачил своя и го ползва. Има много упражнения с ластици, които наподобяват точно движенията при плуването.
Тази изолация въобще не е лесна за младите хора, които обикновено са много активни физически. Затова очакват с нетърпение да се завърнат в училище и на тренировки.
Много добро впечатление ми направиха спортистите с големи сърца, които се опитаха да помогнат с дарения за преодоляване на кризата. На нашите младежи им въздействат тези жестове.

Нямаме информация от Федерацията за изхода на първенствата. Предполагам, че направят както при другите спортове. Каквото е било временното класиране да се запази като крайно. Но, ако има шанс да започнем работа в началото на месец юни, тогава през юни, юли и август ще може да се завърши първенството.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Тясната връзка с бизнеса отличава филиала на МГУ в Кърджали

45 са първокурсниците в кърджалийския филиал на Минно-геоложкия университет "Свети Иван Рилски". Общо 150 студенти се обучават във висшето училище тук. Приемът и тази учебна година е изпълнен на 100 процента, съобщи за Радио Кърджали заместник-директорът Николина Иванова.  Пет специалности, три от които в редовна форма, една в задочна и редовна и..

публикувано на 12.09.24 в 17:24

Милко Багдасаров: Не е вярно, че левите формации в Обединената левица нямат електорат

В навечерието на Съединението на България БСП и левите партии в страната официално се обединиха, а името на коалицията, с която ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври е „БСП – Обединена левица“. В интервю за Радио Кърджали, областният лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров, каза, че на 27 октомври..

публикувано на 12.09.24 в 14:00

Плащаме данъци и осигуровки средно за 7 минути в НАП-Кърджали

Близо 37 хиляди граждани са посетили офиса на НАП в Кърджали от началото на 2024 година до края на август. Средно на ден служителите на офиса са обслужвали по 250 клиенти, като за всеки от тях са отделили около 7 минути, а те са изчаквали средно по около 4 минути. Това каза за Радио Кърджали директорът на приходната агенция в Кърджали Нериман Сали...

публикувано на 06.09.24 в 17:49
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева: Да последваме примера на предците и да се обединим за доброто на държавата

Това е ден, в който нашите предци са доказали, че когато сме обединени можем да правим всичко в името на държавата и за добруването на хората. Така поздрави за Деня на Съединението депутатът от 50-то Народно събрание и областен лидер на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева в ефира на Радио Кърджали.  „Като политици, които сме отговорни, които..

публикувано на 06.09.24 в 17:22