Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диана Овчарова: Губим около 200 хиляди лева от затварянето на границата с Гърция


Затварянето на граничния пункт с Гърция "Ивайловград-Ексохи" носи големи щети в икономически план за граничните райони и в двете държави.

"Има много щети и от двете страни на границата, тъй като знаем горе-долу колко хора работят в Гърция и всяка вечер се прибират. Близо 200 хиляди лева на месец пристигаха като средства и влизаха в домовете на ивайловградчани, които работеха там. От друга страна гърците също не посещават нашите ресторанти, хотели, бензиностанции, даже и нашият общински пазар, който се провежда в сряда и това също се отразява на хотелиерите и ресторантьорите, на търговците и бизнеса. Бяхме свикнали и на това вечер да излезем, да отидем до Гърция, за да седнем на приятна вечеря. За съжаление сега със затварянето на границата ни остава единственият път, който ни свързва. Това е пътят през "Света Марина", който е изключително труден, с много завои и неудобен за придвижване", каза Диана Овчарова, кмет на община Ивайловград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Aкo дo понеделник има кабинет, отиваме на избори на 27 октомври

Изборите ще са на 27 октомври, ако избраният за служебен премиер Димитър Главчев успее да състави нов служебен кабинет. Това обяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Главчев. "Няма от какво да се срамувам от работата на правителството, на което все още съм служебен премиер", каза Главчев.  Радев даде срок до понеделник на Димитър..

публикувано на 22.08.24 в 13:39

В Смолян не събират такси за разширението на Синята зона на този етап

Община Смолян към момента не събира такси за новото разширение на Синята зона. Това заяви за радио Кърджали заместник - кметът на общината Марин Захариев. За края на месец август е предвидено обществено обсъждане на разширението на платената зона в града. След това предстои да се приеме решението, уточни Захариев. Според него кметът на..

публикувано на 22.08.24 в 12:37
Димитър Главчев

Президентът посочи Димитър Главчев за служебен премиер

Настоящият служебен премиер Димитър Главчев ще остане на поста. Това е решението на президента Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В 12:00 часа държавният глава ще приеме Главчев в президентската институция, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство. Вчера Радев проведе разговори с..

публикувано на 22.08.24 в 11:25

33-годишен водач блъсна дете на булевард в Кърджали

Около 15,30 часа вчера на булевард в Кърджали 33-годишен водач на „Форд“ ударил 7-годишно дете.   Пострадалото момче е било транспортирано за преглед в Спешното приемно отделение в болницата, където установили фрактура на ходилото. Дежурна оперативна група от РУ – Кърджали е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно..

публикувано на 22.08.24 в 10:10
Стоян Мавродиев

Стоян Мавродиев е обявен за национално издирване

Бившият директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев е обявен за национално издирване, научи "Хоризонт" от източници от прокурататурата . Той е един от тримата обвиняеми по аферата с необезпечения кредит от 150 милионала лева, който през 2019 година банката отпуска на фирма, свързана с Румен Гайтански - Вълка. Самият бизнесмен е в ареста с..

публикувано на 22.08.24 в 10:01

Прокуратурата в Кърджали привлече като обвиняем 27-годишeн за убийство

Окръжната прокуратура в Кърджали е привлякла като обвиняем един от двамата задържани за убийството на 67-годишен мъж в Кърджали. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура. БТА припомня, че тялото на мъжа бе открито в жилище в центъра на областния град на 20 август. По случая за 24 часа бяха задържани двама мъже - на 27г. и на..

публикувано на 22.08.24 в 09:09

Интензивен е трафикът на граничните пунктове с Гърция и Турция

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Гърция и Турция, съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на МВР. Данните са към 6:00 ч. тази сутрин.  Трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" на изход за леки автомобили на границата с Гърция .  Във връзка със значително увеличените..

публикувано на 22.08.24 в 08:17