Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятиф Расим: ГЕРБ ще бъде основен конкурент на ДПС в региона на предстоящите парламентарни избори

Наскоро избраният председател на общинската организация на ДПС в Кърджали Лятиф Расим смята, че политическа партия ГЕРБ ще бъде основен конкурент на Движението в региона на предстоящите парламентарни избори:

Лятиф Расим: Основен наш конкурент е управляващата партия ГЕРБ. Свикнали сме да се преборваме с управляващата партия, явявали сме се на местни избори, на парламентарни, на избори за европарламент. Миналата година те имаха кандидат за кмет. Имаха кандидати за кметове в 22 населни места и в никое кметство не успяха да спечелят кметско място. От 67 избрани кметове на кметства 66 са на ДПС, още на първия тур. Само в село Велишане спечели независим кандидат.
ДПС винаги е била водеща партия в община Кърджали, предполагам че ще има успех отново и на предстоящите парламентарни избори.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Борят се за живота на детето, чиято майка скочи с него от 3-тия етаж

В тежко състояние и с опасност за живота е настаненото в УМБАЛ „Свети Георги“ 1-годишно дете, чиято майка скочи с него от третия етаж на хотел в Кърджали. Това съобщиха от пресслужбата на болницата. Бебето е с фрактура на черепа и се лекува в Клиниката по неврохирургия. Няма други травми. Предстоят още прегледи и изследвания, но на този етап детето..

публикувано на 19.09.24 в 15:25

Настаниха в психиатрия майката, скочила с детето си от прозорец на хотелска стая (Обновено)

Майката, която се хвърли с бебето си от хотелска стая в Кърджали, е настанена в Държавната психиатрична болница, а момиченцето е в тежко състояние с черепно-мозъчна травма и е изпратено по спешност в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. При медицинския преглед след инцидента жената се е държала неадекватно и агресивно, съобщи за Радио..

публикувано на 19.09.24 в 15:02

Ахмед Доган провежда консултации за листите за вота в централата на ДПС

Ахмед Доган провежда в централата на ДПС консултации за листите за предстоящите парламентарни избори с кандидати за депутати, съобщиха от пресцентъра на партията. "Ахмед Доган е обратно в своя дом, централата на ДПС, топло посрещнат от нашите младежи", се казва в съобщението. Учредители, основатели и бивши областни председатели на партията вчера..

публикувано на 19.09.24 в 14:14
Снимката е илюстративна, архив

Майка се хвърли с бебето си от трети етаж на хотел в Кърджали

Млада майка скочи с невръстното си дете от третия етаж на хотел в Кърджали.  Инцидентът е станал тази нощ в квартал "Студен кладенец".  20-годишната жена е с контузии, а бебето, което е на 1 годинка, е в тежко състояние. То е транспортирано по спешност в болница в Пловдив.  Майката е задържана за срок до 24 часа. Според запознати тя е от..

публикувано на 19.09.24 в 12:26

Гражданите могат да проверят дали са подкрепили регистрацията на формации за изборите

От днес всички граждани могат да проверяват на интернет страницата на Централната избирателна комисия дали имената им фигурират в подписка на партия или коалиция.  Ако бъде установена нередност, жалбите трябва да се подават директно до Комисията за защита на личните данни. На 21 септември изтича срокът, в който ЦИК може да прави промени в състава..

публикувано на 19.09.24 в 11:52

"Възраждане" регистрира листата си в РИК Кърджали

ПП “Възраждене” се регистрира в Районната избирателна комисия в Кърджали за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. “Възраждане” е първата парламентарно представена политическа сила, която вече е регистрирала кандидатската си листа. Водач е народният представител Георги Георгиев от Хасково, следван от общинските съветници Анета..

публикувано на 19.09.24 в 09:59

БНР кани партиите, коалициите и инициативните комитети за подписване на предизборно споразумение

Българското национално радио кани партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в кампанията за избори за народни представители, насрочени за 27 октомври 2024 г., за подписване на споразумение за реда и условията за отразяване в програмите на БНР - на 19 и на 20 септември, от 10 до 17 часа, в сградата на БНР – София, бул...

публикувано на 19.09.24 в 09:30