Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

99 нови бежанци от Украйна в Хасковска област за месец

9 вече работят на трудови договори

С възгласи "Благодаря, България" стотици украински бежанци се събраха на Поход на мира, за да благодарят на хотелиерите, които ги приютиха в базите си и ги спасиха от войната. Слънчев бряг, 20 април
Снимка: БГНЕС

Новорегистрираните украински бежанци за периода от 29 юни до 27 юли 2022 г. на територията на област Хасково са 99.Това съобщиха от Областния кризисен щаб в Хасково.
От началото на войната в Украйна на територията на област Хасково са били регистрирани и преминали 752 украински граждани.
На частни адреси са били 254, а в хотели са били 498. Жените са били 369, децата – 185, мъжете – 198.
Украинските граждани с предоставена временна закрила са 404, а издадените регистрационни карти са 282.
От Регионалната служба по заетостта информират още, че към днешна дата са консултирали 101 работодателя в областта, регистрираните украински граждани в бюрата по труда са 12, а наетите на работа са 9.
До този момент са подпомогнати 94 семейства – в Хасково, Димитровград и Минерални бани, съобщават същевременно от областната структура на Българския червен кръст (БЧК). Предоставени са им хигиенни материали, памперси, играчки, хавлиени кърпи, спално бельо, одеяла, дрехи, обувки и др. Предоставени са и пакети с основни хранителни продукти на 53 семейства. Индивидуалните дарители са 152, както и още 6 фирми, уточняват от БЧК – Хасково.

По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха над 1 милион къса контрабандни цигари на МП Капитан Андреево

1 086 400 къса контрабандни цигари откриха митническите служители при две проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция.  По-голямото количество тютюневи изделия са открити на септември, когато на МП Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с чужда регистрация. Водачът – турски гражданин, представил пред митническите служители..

публикувано на 01.10.24 в 10:35

Православната църква чества Покров на Пресвета Богородица

Православната църква чества днес празника Покров на Пресвета Богородица. Почита се явяването на Божията Майка в Константинопол през първата половина на 10-ти век. Тогава тя коленичила в храм с молитва, свалила покрова си и го простряла над хората за тяхна защита. Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще оглави Света литургия в Самоков по..

публикувано на 01.10.24 в 10:00

Отлага се тестването на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване

Отлага се тестването на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и оповестяване и на системата BG- Alert, съобщиха от ОДМВР Кърджали. От там уточниха, че причината е съобразяване със ситуацията в Близкия Изток и избягване на допълнително напрежение сред гражданите.

публикувано на 01.10.24 в 09:40

Слънчево ще бъде времето в първия ден на октомври

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Само над североизточните райони облачността ще е по-често значителна и на отделни места там ще превали дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 16° и 21°, за София – около 16°, в Кърджали и Хасково - около 19°, в Смолян ще..

публикувано на 01.10.24 в 08:43

ЦИК показва бюлетината за вота, правят и демонстрация на машинното гласуване

От Централната избирателна комисия ще представят бюлетината, с която ще се гласува на извънредните парламентарни избори на 27 октомври. Ще бъде направена и демонстрация на машинното гласуване. Във вота за народни представители ще участват 28 партии и коалиции, като поредността им в бюлетината беше определена от Централната избирателна комисия с жребий..

публикувано на 01.10.24 в 08:30

Ограничават изпреварването по пътя за Маказа с разделителни колчета

Разделителни колчета ще бъдат поставени на две места по главния път за Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Маказа“ - път I-V. Това съобщи пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дечев.  По думите му проектът е на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и вече е входиран за съгласуване в..

публикувано на 01.10.24 в 10:05

Николай Дачев: " За една седмица има 1680 клипа за превишена скорост, 114 глоби с административни нарушения и 624 глоби с фиш"

От началото на тази година по пътищата в региона са загинали осем души, при десет за същия период на м.г. 134 са тежките пътнотранспортни произшествия, като при тях са пострадали 182-ма души.  Осем са тежките пътни произшествия в област Кърджали, като при пет от тях са пострадали деца. " На територията на областта за миналата седмица са проверени 3353..

публикувано на 30.09.24 в 17:22