Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС изпадна от ръководството на РИК-Хасково

Димитър Хадживълчев от ПП ще е председател, реши ЦИК

Автор:
Снимка: БГНЕС

ДПС за пръв път няма да има свой представител в ръководството на РИК-Хасково. 
Това реши Централната избирателна комисия. След като партиите не се раздбраха за състава на РИК-Хасково ЦИК на консултациите в областната управа. Така ЦИК назначи свой служебен състав.
Председетел ще бъде Димитър Хадживълчев от “Продължаваме промяната”. Зам. председатели са Веселин Челебиев от ГЕРБ и Десислава Филипова-Рангелова от "Има Такъв народ". За секретар е назначена служебно от ЦИК Петя Бостанджиева -Китин от Демократична България.
Членове на РИК са Боряна Делчева, Ангел Ангелов, Соня Чанкова, Гергана Бояджиева, Добромир Якимов, Лейла Елмаз, Биргюл Мустафа, Люба Спасова, Петър Димитров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожарната служба в Кърджали отбелязва 110 години от създаването си (видео)

С демонстрации, в центъра на града, огнеборци от Кърджали отбелязаха професионалния си празник, 14 септември. Тази година кърджалийската структура чества 110 години от създаването си. В навечерието на професионалния си празник спасители и огнеборци от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ –Кърджали проведоха..

публикувано на 13.09.24 в 12:55

Обновяват спортната площадка в двора на гимназията по селско и горско стопанство в Кърджали

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн даде днес старт на ремонта на спортната площадка в двора на Професионална гимназия по селско и горско стопанство в град Кърджали. Проектът за основен ремонт на съществуващата спортна площадка на открито, намираща се на двора на гимназията е на стойност 161 178,53 лв. с ДДС като осигурената сума от Националната..

публикувано на 13.09.24 в 12:23

65 служители на Регионалната дирекция на пожарната в Кърджали бяха отличени

Във връзка с професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР – 14 септември са наградени 65 служителя на РДПБЗН – Кърджали. Със заповед на министъра на вътрешните работи г-н Атанас Илков, с колективна парична наградае награден съставът на РСПБЗН – Кърджали от 54 служители за професионално..

публикувано на 13.09.24 в 11:50

Министър Росен Карадимов се среща с областните управители от Югоизточна България

Среща за подготовката на вота на 27 октомври ще проведе министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов с областните управители от Югоизточна България в Бургас. На нея ще бъдат обсъдени ангажиментите на правителството за материално-техническо обезпечаване на предстоящите парламентарни избори. Карадимов беше определен от правителството за..

публикувано на 13.09.24 в 08:55

Временните пунктове за приложението еЗдраве ще работят и днес

Временни пунктове, на които хората могат да получат съдействие за достъп до пациентското си досие през мобилен телефон, ще работят днес в няколко населени места у нас. Заради големия интерес към услугата по сдвояване на телефона със системата за достъп до личното здравно досие, днес служители на здравните инспекции ще съдействат на хората на..

публикувано на 13.09.24 в 08:43

ВАС отхвърли жалбата на ДПС-Доган

Върховният административен съд отхвърли жалбата на коалицията около Ахмед Доган - "Демокрация, права и свободи - ДПС", срещу отказа на ЦИК да бъде регистрирана за участие в изборите на 27 октомври.  От прессъобщение, разпространено от пресцентъра на съда, става ясно, че решението, което е окончателно, е мотивирано с определението от вчера - на друг..

публикувано на 12.09.24 в 16:27

РСПБЗН Крумовград проведе обучение и презентация за ученици

В сградата на РСПБЗН - Крумовград пред повече от 30 деца от ДГ „Митко Палаузов“ и ДГ „Юрий Гагарин“ в Крумовград се проведе съвместно обучение и презентация на тема „Безопасност на движението по пътищата“ и „Противопожарна безопасност“.  Подрастващите бяха запознати с основните правила, които трябва да спазват по време на движение по тротоари и в..

публикувано на 12.09.24 в 16:20