Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължиха до 23-и октомври бедственото положение заради мигрантите

Стаанимир Станев, главен секретар на МВР
Снимка: БНР

Срокът на обявеното частичното бедствено положение в областите Бургас, Ямбол и Хасково ще бъде удължен, обяви зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев. Бедственото положение в крайграничните общини на тези области е в сила до 29 септември. То беше обявено на 23 този месец заради засиления мигрантски натиск на турско-българската граница.

Основната причина за обявяването на бедственото положение е трагичното състояние на горските пътища в района на границата, посочи Станев. 

"Не състоянието на пътя до самото инженерно техническо съоръжение, а проблемът е до там. Изровени са с годините пътищата, неподдържани са доста години назад". 

Зам.-главният секретар на МВР почерта, че мигрантският натиск в момента е безпрецедентен:

"Огромен е, размерите са наистина застрашителни, но въпреки това всички мерки от наша страна са взети. Така че проблеми има, но ги решаваме, като се стараем да не командироваме излишни служители от националната полиция и жандармерията, а ги използваме във вътрешността на страната". 


По публикацията работи: Божидар Събев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отличиха служители на МВР

Полицаи, пожарникари и жандармеристи са наградени във връзка с професионалния им празник – 5 юли. Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов с писмена похвала е награден директорът на РДПБЗН-Кърджали комисар Сергей Заимов, а с обявяване на благодарност – главен инспектор Митко Николов, началник на РСПБЗН-Кърджали. Главният секретар на..

публикувано на 04.07.24 в 17:32
Делян Пеевски

ДПС ще върне веднага втория мандат

ДПС ще върне веднага неизпълнен втория мандат. Това заяви в кулоарите на парламента председателят на партията Делян Пеевски. "Третият мандат вероятно също няма да е успешен и е ясно, че вървим към избори", каза Пеевски, предаде БТА. "ДПС ще бъде монолитно и с г-н Доган ще върви напред и ще бъдем заедно", посочи още лидерът на Движението и допълни: "На..

публикувано на 04.07.24 в 13:54
Джейхан Ибрямов

Изключиха Джейхан Ибрямов от ПГ на ДПС

Зам.-председателят на ДПС Джейхан Ибрямов беше изключен от ПГ на ДПС.  Решението беше прочетено от парламентарната трибуна от председателстващия заседанието Росица Кирова.  То е било взето днес, като "за" изключването му са гласували 30 народни представители, без гласове против и въздържали се. Ибрямов беше един от 15-те, гласували срещу..

публикувано на 04.07.24 в 13:13
Емилия Милчева

Емилия Милчева: Струва ми се, че г-н Борисов си отдъхна

ГЕРБ-СДС и нейният лидер Бойко Борисов ни представиха един чудесен спектакъл, в който показаха, че правят всичко възможно да има правителство, а на практика тази сцена показа, че започва предизборна кампания, а партийните лидери са се концентрирали в своите твърди ядра, коментира пред Радио Кърджали Емилия Милчева, журналист, автор на Дойче веле, която от..

публикувано на 04.07.24 в 12:42

Контрабандни медикаменти задържаха митническите служители на Капитан Андреево

Над 114 000 лекарствени продукти - таблетки, капсули, сашета и разтвори, откриха  митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и..

публикувано на 04.07.24 в 11:59

Двама пострадаха в областта при три ПТП

Три са пътнотранспортните произшествия вчера в областта с двама леко пострадали. Около 11 часа в Кърджали 52-годишен с лек автомобил „Форд“ ударил 46-годишен пешеходец. Пострадалият е бил прегледан от спешни медици и освободен. Тестът на водача за алкохол е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Около 8..

публикувано на 04.07.24 в 11:55
Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров призна за напрежение в ДПС

Председателят на ДПС Джевдет Чакъров обяви, че като цяло в групата на ДПС има напрежение след вчерашното гласуване на кабинета "Желязков", в което той самият гласува против. "Като цяло в групата на ДПС има напрежение, защото колективните органи трябва да работят. Това са принципи, които трябва да бъдат споделени. Да се надяваме, че няма да има..

публикувано на 04.07.24 в 11:25