Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Визев: Футболът не може да се купи

Васил Визев
Снимка: Радио Кърджали

Вече няколко дни светът е футбол. В неделя започна световното първенство в Катар. То се провежда в едно малко нетрадиционно време, но емоцията, която носи, не зависи от времето. 

"Още от самото начало се знаеше, че това ще бъде различно първенство. Играе се през зимата, но в Катар времето позволява да се покаже хубав футбол", коментира за Радио Кърджали футболният специалист и треньор във футболната академия "Арда 1924" Васил Визев.

Той съжалява, че неговият фаворит за титлата Аржентина поднесе една от първите изненади на Мондиала, като загуби от Саудитска Арабия с много слаба игра. Затова пък е впечатлен от играта именно на саудитския отбор: "Такъв футбол съм гледал от Ливърпул, от Манчестър Сити - с една много висока преса, движения по целия терен. И успяха да победят тим, който се очакваше, че ще бъде световен шампион", коментира Васил Визев.

Според публикации на специалисти отбори от страни, които имат подобен на катарския климат, ще имат предимство в играта на световното първенство и това засега се доказва, смята кърджалийският треньор: "До момента Саудитска Арабия изигра страхотен мач, Сенегал също, Мексико вчера ме впечатлиха, даже един Тунис срещу страхотния отбор на Дания изиграха също много хубав мач." 

Все още е рано да се правят по-сериозни изводи за играта и представянето на отборите, още повече, че миналите първенства са показвали, че дори и да тръгне слабо един отбор, той може да разгърне потенциала си в следващ етап, смята Визев.

Във всяко първенство има изненади, които го правят интересно, казва специалистът. Според него с най-големи шансове за титлата са Аржентина, въпреки слабото начало, Бразилия, Франция, Белгия. Това, което иска да види, е много голове и бърза игра, с повече раздаване на терена от страна на футболистите: "Обичам английския футбол, искам такъв футбол да виждам. Франция показаха страхотна игра, която за мен е нещо от бъдещето."

Футболът не може да се купи, категоричен е Васил Визев, коментирайки факта, че този Мондиал е най-скъпият в историята досега. 


В прикачения звуков файл може да чуете целия разговор на Станислава Георгиева с Васил Визев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Плащаме данъци и осигуровки средно за 7 минути в НАП-Кърджали

Близо 37 хиляди граждани са посетили офиса на НАП в Кърджали от началото на 2024 година до края на август. Средно на ден служителите на офиса са обслужвали по 250 клиенти, като за всеки от тях са отделили около 7 минути, а те са изчаквали средно по около 4 минути. Това каза за Радио Кърджали директорът на приходната агенция в Кърджали Нериман Сали...

публикувано на 06.09.24 в 17:49
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева: Да последваме примера на предците и да се обединим за доброто на държавата

Това е ден, в който нашите предци са доказали, че когато сме обединени можем да правим всичко в името на държавата и за добруването на хората. Така поздрави за Деня на Съединението депутатът от 50-то Народно събрание и областен лидер на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева в ефира на Радио Кърджали.  „Като политици, които сме отговорни, които..

публикувано на 06.09.24 в 17:22
Снимката е илюстративна

Д-р Николай Бояджиев: Съединението е сред най-важните събития в новата ни история

Съединението е една от най-важните дати в новата българска история. Това каза в ефира на Радио Кърджали д-р Николай Бояджиев от Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян. „На 6 септември 1885 година става Съединението на Княжество България и Източна Румелия, като по този начин е отстранена една от големите несправедливости на..

публикувано на 06.09.24 в 17:09

Стефан Танев: За ивайловградското вино казват трайност има, търпимост няма

По-рано започна гроздоберът тази година в Ивайловградско.  Причината  - топлата и безснежна зима, заради която лозите се развиха по-рано от обикновено.  За това пък качеството на гроздето е много добро, каза за Радио Кърджали Стефан Танев, бивш кмет на Ивайловград, а понастоящем – винопроизводител. Топлото време е оказало влияние на..

публикувано на 30.08.24 в 16:23
Ибрахим Карахасан - Чънар

Ибрахим Карахасан-Чънар: ДПС умира

ДПС умира. Вероятно ще се явят две фракции на Движението в изборите за следващия парламент, но ако изобщо влязат, няма да са фактор . Това провидя докторът на историческите науки, писател, журналист, Ибрахим Карахасан-Чънар в коментар за Радио Кърджали. „Двубоят между Делян Пеевски и Ахмед Доган продължава. Но на този етап, като че ли Делян..

публикувано на 28.08.24 в 07:35