Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Визев: Футболът на Световното е на много високо ниво

Васил Визев
Снимка: Радио Кърджали

Днес и утре в Катар предстоят да се изиграят последните четири осминафинала от световното първенство по футбол. Досега Мондиал 2022 предложи страсти, емоции, изненади. Какво още виждат специалистите в играта и тактиката на отборите, устремили се към световната титла? 
"От това, което видяхме досега, футболната игра е качена на много високо ниво. Мачовете се играят на много високо ниво. Невероятно подготвени футболисти, страхотни тактически прийоми по време на мачовете - самите схеми се сменят в зависимост от съпротивата на противника. Играе се минута за минута." Това са впечатленията на футболния специалист и треньор във футболна академия Арда 1924 в Кърджали Васил Визев.
Според него затова са се получили и изключително интересни мачове. Той отбеляза в сутрешния блок на Радио Кърджали качествата и отличната игра в груповата фаза на отбори, които не са включвани в предварителните сметки - като Сенегал, Еквадор, Мароко, Южна Корея, Гана. На другия полюс според специалиста е отпадането на класни отбори. "За мен Германия изпитва нужда от нови футболисти. 4-5 човека бяха "мъртви", казано на футболен език, нямаше ги на терена. Същото се отнася и за отбора на Белгия, които на миналото световно бяха трети... Футболът върви напред и нагоре. Тези, които залагаха на старото и сигурното, изгоряха", каза Васил Визев.
От изиграните срещи в елиминационната фаза победиха сочените предварително за фаворити. Нидерландия се наложи над САЩ, Аржентина победи Австралия, Франция - Полша и Англия надви Сенегал. "Докато в предварителните групи имаше някакво пазене на силите и тактически игри, тук вече няма вече как да се скрият нещата, вече се вижда кой кой е. Наблюдаваме страхотни игри и цялостно себераздаване", казва Визев. Той очаква добрата игра на Япония да продължи и в осминафинала срещу Хърватска, въпреки симпатиите му за европейския отбор, защото японците "наистина играят нещо съвсем различно".
В момента победите на отборите се печелят от високата класа на отделните футболисти, смята Васил Визев и отличи 18-годишния Белингам от отбора на Англия и Мбапе от френския отбор, които впечатляват с игра, бързина, интелект и качества.
За четвъртфиналите Васил Визев казва: "Футболът тепърва започва и ще се наслаждаваме на още по-силни игри."
Той продължава да вярва, че шампионската титла ще бъде спечена от отбора на Аржентина, който е неговия фаворит.

Целия разговор на Станислава Георгиева с Васил Визев може да чуете в прикачения звуков файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

И в Златоград достъпват досиетата си

Над 200 души вече получиха достъп до електронното си здравно досие в мобилните пунктове, организирани от Регионалната здравна инспекция в Смолян и в Мадан, съобщиха от институцията. В сряда, на 18 септември т.г., ще бъде организиран такъв пункт в болницата в Златоград във времето между 10.00 и 16.00 часа, каза пред Радио Кърджали главният..

публикувано на 17.09.24 в 21:48

Ерол Мюмюн: Твърденията за уволнения и репресии са предизборен популизъм (видео)

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн отрече твърденията на областния лидер на ДПС Ресми Мурад за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху и представители на бизнеса в област Кърджали, заради подкрепата им за почетния председател на партия ДПС д-р Ахмед Доган.  Според Ерол Мюмюн Ресми Мурад не представлява ДПС..

публикувано на 16.09.24 в 15:45

Ресми Мурад: Поне осем кадри на ДПС са уволнени заради подкрепата си към Ахмед Доган (видео)

Шестима служители на общинската администрация в Кърджали, директорът на "Социално подпомагане" в Ардино и заместник-кмет на община Черноочене са уволнени заради подкрепата си за почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Това обяви за Радио Кърджали областният лидер на ДПС Ресми Мурад. "От началото на месеца насам са уволнение кадри на..

публикувано на 16.09.24 в 13:56

Тясната връзка с бизнеса отличава филиала на МГУ в Кърджали

45 са първокурсниците в кърджалийския филиал на Минно-геоложкия университет "Свети Иван Рилски". Общо 150 студенти се обучават във висшето училище тук. Приемът и тази учебна година е изпълнен на 100 процента, съобщи за Радио Кърджали заместник-директорът Николина Иванова.  Пет специалности, три от които в редовна форма, една в задочна и редовна и..

публикувано на 12.09.24 в 17:24

Милко Багдасаров: Не е вярно, че левите формации в Обединената левица нямат електорат

В навечерието на Съединението на България БСП и левите партии в страната официално се обединиха, а името на коалицията, с която ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври е „БСП – Обединена левица“. В интервю за Радио Кърджали, областният лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров, каза, че на 27 октомври..

публикувано на 12.09.24 в 14:00