Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Страшилище" ли е ретроградният Меркурий и кой ще се измъкне безпроблемно от влиянието му?

Какво да очакват отделните зодиакални знаци в периода до 7 февруари 2023 г. според астролога Кирил Добрев

Всеки, които е запознат с движението на небесните тела, знае, че когато нещо се обърка, закъсняваме за работа или се счупи телевизорът ни, най-вероятно е виновна планетата Меркурий и по-скоро нейния ретрограден ход. Ретроградният Меркурий е страшилище за реда и създава куп непредвидени спънки и препятствия. През годината планетата сменя своя ход 3-4 пъти. От 13 декември до 7 февруари 2023 г. Меркурий прави поредната си "примка", движейки се по знака Козирог.

В момента до 28 декември сме в етапа, в който Меркурий забавя скорост, но все още се движи напред през ретроградната си сянка (т.е. пътя по-който ще му се наложи да се върне).

От 29 декември до 17 януари 2023 година е същинското ретроградно движение на Меркурий.

И от 18 януари до 7 февруари Меркурий тръгва директно (т.е. напред),

Как по-леко да преминем през този период? Кои зодиакални знаци могат да са спокойни, че нищо няма да им се случи и кои да внимават повече. Според астролога Кирил Добрев почти безметежно ще е времето до началото на февруари следващата година за Телците и Девите. 

На Телците ще им върви. Могат да отидат на пътешествие, да започнат обучение, успехът ще ги споходи, дори да стоят и да не правят нищо. Добри възможности има и пред Девите. Те могат да срещнат голямата си любов или да постигнат успех в хобито си, дори да се запалят по ново хоби, което да превърнат в свой бизнес. Времето е благоприятно за нови запознанства и за общуване с децата. При третия земен знак - Козирог, ретроградният Меркурий помага да се развие личността. Периодът е изпълнен с много комуникация и дава добри перспективи за нови възможности. Кирил Добрев обаче съветва Козирозите да внимават и да не говорят негативно за другите хора, тъй като Меркурий може да претовари ситуациите с прекалено много информация, многословие или сплетни.

При първия от огнените знаци - Овен, ще бъде напрегнато, предупреждава астрологът и съветва представителите на тази зодия да действат разумно и по-малко емоционално. Овните трябва да внимават при шофиране и да спазват задължително правилата за движение, да внимават и при работа с техника. Възможни са и конфликти в работата с ръководните кадри, също да не подават документи за развод и да изчакат, ако искат да предложат брак. При Лъвовете ретроградният Меркурий ще предложи повтарящи се ситуации, при които ще се случват неща, които вече са били, а това ще помогне на представителите да реагират адекватно. Засегнати през периода са здравето и работата, да не се преуморяват, съветва Кирил Добрев. При Стрелците ще бъдат застъпени много финансовите теми, които може да са благополучни. Ако им се предлага някой проект, да приемат, казва Добрев.

Представителите на Рак може да се наложи да жертват нещо. Възможни са проблеми и конфликти с партньорите им, но трябва да знаят, че проблемът  произтича от страна на партньора им. Затова трябва да са обрани в емоциите и да правят компромиси. Много комуникация се дава в този период на Скорпионите. Те могат да придобиват техника или машини, но е по-добре да изчакат да мине същинската втора фаза на ретроградно движение на Меркуриий. Най-добре в този период ще "плуват" Рибите. Те могат да започнат големи проекти, при тях настъпва време на развитие, но успехът не им се дава даром, трябва да се оглеждат, за да не изпуснат възможностите.

Близнаци трябва да внимават с вложения, пари, кредити и ипотеки, но затова пък имат всички шансове да излязат лесно и безпроблемно от конфликт, базирайки се на собствен преживян опит. Проблеми има и при Везните, казва Кирил Добрев и уточнява че те са в дома им, затова не трябва да влизат в конфликт с хората, с които живеят. Важно е да не продават земя и имоти, нито да купуват, защото няма да са доволни от сделката, а купеният имот може да се окаже натоварен със задължения. И при Водолея ретроградният Меркурий не е благосклонен, тъй като може да доведе до мноо пропуснати възможности.

Периодът е време, в което за всеки знак се открива потенциал, който за едни ще е удачен, за други - малко по-сложен. При всички положения обаче трябва да приемем случващото ни се и спокойно да гледаме на живота, тъй като отправяме поглед и мисъл навътре към себе си, казва Кирил Добрев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Тодор Кожухаров

Фестивалът “С песните на Тодор Кожухаров” в два дни

Задава се петото издание на Националния фолклорен фестивал “С песните на Тодор Кожухаров” в Хасково. Конкурса тази година ще е в два дни 12 и 13 октомври. Фестивалът е с конкурсен характер, без такса за участие и в него могат да участват изпълнители от цялата страна, без ограничение на възрастта. Началото е в 9 часа на 12 октомври в Младежки център,..

публикувано на 02.10.24 в 14:48

Температурите през октомври ще са около и над климатичните норми

През последните години температурата през октомври надвишава климатичните норми. Това каза за Радио Кърджали Анастасия Стойчева, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология. "Той е онзи месец в нашата страна, в който имаме както много хубави слънчеви дни, които част от хората наричат циганско лято, но в действителност циганското..

публикувано на 01.10.24 в 15:09

Приказна вечер в Кърджали с поетесата Ивелина Радионова

С вълнение от преживяната вечер с авторката на Алтъна, Радка Петкова.

публикувано на 30.09.24 в 13:25

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Желая Ви приятно слушане!

публикувано на 30.09.24 в 12:48
В Кирковско гледат капия от стария местен сорт

В Чорбаджийско пазят стария местен сорт "Росенка", отглеждат над 200 дка червена капия

В сезона на червената капия стопаните от кирковското село Чорбаджийско и околните села са на полето, за да прибират реколтата. Около 200 декара чушки се отглеждат в този район, което го прави най-големият в производството на капия в община Кирково. Годината за едни е добра, но за други не толкова, казва кметът на Чорбаджийско Сами Везир. "Годината е..

публикувано на 29.09.24 в 17:42

Свищов - градът на първите

Знаете ли, че град Свищов е най-южно разположеното населено място по поречието на река Дунав. В него живеят малко над 22 000 жители.  Градът е известен с първите 100 факта и събития случили в Свищов? Там е открита първата печатна книга - "Абагар" на кирилица през 1651 година. Първото крупно дарение за просветни цели в българските земи е направено в..

публикувано на 25.09.24 в 16:22

19 партии и 9 коалиции влизат в битка за вота на избирателя в 9-ти МИР Кърджали

19 партии и 9 коалиции регистрираха кандидатски листи в Районната избирателна комисия в Кърджали до крайния срок - 17 часа на 24 септември, за участие в парламентарните избори на 27 октомври.  В последния ден документи са подали 6 партии и коалиции. Това съобщи за Радио Кърджали Беркант Барзат, председател на РИК-Кърджали. Той уточни, че само пет..

публикувано на 24.09.24 в 18:26