Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 6.5 кг кокаин в шофьорска кабина откриха митническите служители на Капитан Андреево

Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители откриха 6,476 кг кокаин на стойност над 777 000 лева при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната.

Случаят е от сряда. Влекач с полуремарке с турски регистрационен номер, управляван от 39-годишен турски гражданин е селектиран за щателна митническа проверка на изход за товарни автомобили на Митническия пункт "Капитан Андреево". В арматурното табло и зад тапицерията на задната стена на шофьорската кабина са открити общо 9 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест веществото реагира на кокаин, а общото нетно тегло е 6,476 кг. на обща сто 777 120 лева, съобщават от пресцентъра на Агенция "Митници".

В хода на проверката пред разследващ митнически инспектор шофьорът на камиона е заявил, че е употребил наркотици. За случая митническите служители уведомяват компетентните органи от КАТ към МВР. Водачът на товарната композиция е бил тестван с техническо средство „Drug Test“, чието показание дало положителен резултат за употреба на амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ полицай от РУ-МВР - Свиленград под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Ерол Мюмюн, кмет на Кърджали

Ерол Мюмюн: ДПС - "Ново начало" е с впечатляващи резултати (видео)

Резултатите ни са впечатляващи и изумяващи - това заяви кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, късно снощи след като стана ясно, че  ДПС - "Ново начало" е първа политическа сила в област Кърджали.  Мюмюн представи данни, според които "ДПС - Ново начало" 31 500 срещу 26 500 за Алианс за права и свободи на областно ниво. Пак според тези данни в Кърджали 54%..

публикувано на 28.10.24 в 01:11

Паралелно преброяване на "Галъп": 8 партии в следващото НС, "Възраждане" са втора политическа сила

Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в резултат на днешните избори за Народно събрание с 24,4%, сочат данни от паралелно преброяване на социологическа агенция "Галъп интернешънъл болкан" при извадка 80%. На второ място е "Възраждане" с 13,7%, а трети са ПП-ДБ с 13,5 на сто. Следват  ДПС - Ново начало  с 11,7%,  Алианс за права и свободи  –..

публикувано на 27.10.24 в 22:05

Изборният ден в Кърджали приключи

Изборният ден в област Кърджали приключи, няма секции, продължаващи да работят, обяви председателят на Районната избирателна комисия Беркант Барзат. Той допълни, че първите секции вече са пристигнали и това традиционно са подвижните такива.  „Там не очаквам да има грешки. Грешки очакваме да има в комисиите, където има по-голям брой избиратели“, каза..

публикувано на 27.10.24 в 21:22

Без нарушения на обществения ред премина гласуването в Кърджали

Гласуването в област Кърджали премина без нарушения на обществения ред. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Кърджали В паспортните звена в деня на изборите бяха издадени 23 удостоверения на граждани, за да упражнят правото си на вот. Под полицейска охрана ще бъдат предадени протоколите и изборните книжа от секционните избирателни комисии в РИК...

публикувано на 27.10.24 в 20:44

Екзитпол на "Галъп" към 20 часа: 7+2 формации в 51-ото НС, ГЕРБ-СДС с най-много гласове

Седем партии и коалиции влизат в следващото Народно събрание в резултат на днешните избори, а още две формации имат шанс за това, след като по предварителни данни преминават 4-процентовата бариера за парламента. Ето какво сочат данните от екзитпол на "Галъп интернешънъл болкан" към 20 часа: ГЕРБ-СДС – 25,2%; ПП-ДБ – 15,7%; "Възраждане" –..

публикувано на 27.10.24 в 20:26

Екзитпол на "Галъп": ГЕРБ-СДС първи, 7+2 формации в НС

51-ото Народно събрание ще е шарено и многолико, след като суверенът реши депутати да имат 7 партии и коалиции плюс още 2 формации, които по предварителни данни също минават 4-процентната бариера. Ето какво сочат данните от екзитпол на агенция "Галъп интернешънъл болкан", с която БНР си партнира, към 19 часа: ГЕРБ-СДС – 25,1%; ПП-ДБ – 15,4%;..

публикувано на 27.10.24 в 20:04

"Галъп": Избирателната активност в страната към 19.00 часа е 33,5%

Избирателната активност на изборите за Народно събрание към 19.00 часа е 33,5%. Това показват данните на "Галъп интернешънъл Болкан" от екзитпол. По закон изборният ден продължава до 20.00 часа, освен ако пред секциите има хора, желаещи да гласуват. В този случай времето за гласуване може да бъде удължено до 21.00 часа с решение на ЦИК.

публикувано на 27.10.24 в 19:35