Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава бедственото положение в община Ивайловград

Продължава бедственото положение в община Ивайловград. Пожарът край село Свирачи се разраства и все още не е локализиран.

14 противопожарни екипа се борят с огненото бедствие. Това каза Христо Пантелеев от противопожарната служба в Хасково. Той допълни още, че терена е трудно достъпен, в потушаването на огъня участват и доброволци.

"Гори смесена гора и иглолистна и широколистна. Върхов пожар и съответно е изключително трудно гасенето."

Чуйте звуковия файл.

По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Прокуратурата в Кърджали привлече като обвиняем 27-годишeн за убийство

Окръжната прокуратура в Кърджали е привлякла като обвиняем един от двамата задържани за убийството на 67-годишен мъж в Кърджали. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура. БТА припомня, че тялото на мъжа бе открито в жилище в центъра на областния град на 20 август. По случая за 24 часа бяха задържани двама мъже - на 27г. и на..

публикувано на 22.08.24 в 09:09

Интензивен е трафикът на граничните пунктове с Гърция и Турция

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Гърция и Турция, съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на МВР. Данните са към 6:00 ч. тази сутрин.  Трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" на изход за леки автомобили на границата с Гърция .  Във връзка със значително увеличените..

публикувано на 22.08.24 в 08:17

6 396 зрелостници са допуснати на поправителна матура по БЕЛ

Тази сутрин в Министерството на образованието бе генериран изпитен вариант номер 10 за днешния Държавен зрелостен изпит по български език и литература през сесия август-септември. 6 396 зрелостници са допуснати до изпита. Той ще започне в 8:30 ч. и ще се проведе в 620 зали на 230 училища в страната. И през тази сесия няма промяна във формата и..

публикувано на 22.08.24 в 08:13
Мирослав Янчев

В края на този месец изтича срокът за подаване на заявления за добив на дърва за огрев в Златоград

В края на този месец изтича срокът за подаване на заявления за добив на дърва за огрев, напомня кметът на община Златоград Мирослав Янчев.  Домакинствата, които не са успели да подадат заявления за добив на дърва за огрев и не са включени в списъците за закупуване на дървесина от склад или стояща дървесина на корен, могат да подават заявления до Кмета..

публикувано на 21.08.24 в 16:18

В Златоград обсъждат публично изпълнението на бюджета на общината за отминалата година

Публичното обсъждане на отчета за изпълнението на бюджета на община Златоград за 2023 г. ще се проведе днес от 17 часа, в заседателната зала, на втория етаж в сградата на общинската администрация, съобщават от общината. То е организирано от кмета на Златоград и председателя на Общинския съвет в изпълнение на текстове от Закона за публичните финанси и..

публикувано на 21.08.24 в 16:12

Предстоят безплатните ехографски бъбречни прегледи на ученици от община Златоград

Безплатните ехографски бъбречни прегледи на ученици от 7 до 18-годишна възраст ще бъдат извършени през месеците септември и октомври тази година от проф. Полина Митева, специалист по педиатрия и детска нефрология с над 30 годишен професионален опит. Организатори на инициативата са Сдружение „Асоциация на родители на деца с бъбречни заболявания“, в..

публикувано на 21.08.24 в 15:52
Рая Назарян

Рая Назарян отказа да е служебен премиер

Председателят на 50-ото Народно събрание Рая Назарян категорично е отказала да заеме поста на служебен министър-председател, предаде NOVA като се позова на източници. Тя е провела телефонен разговор с президента Румен Радев и е потвърдила позицията си от началото на юли. В търсене на нов служебен премиер президентът Румен Радев продължава..

публикувано на 21.08.24 в 15:42