Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ардино с най-голямата висяща панорамна площадка в Родопите

Снимка: Мехмед Реджеб

Най-голямата в Родопите висяща панорамна площадка се изгражда на едно от емблематичните за община Ардино места – големия завой на яз. „Кърджали“ до село Сухово. Тя ще бъде завършено до месец и половина, а инвестицията е осигурена от бюджета на Община Ардино, съобщи за Радио Кърджали кметът Изет Шабан.

"Понеже там е много посещаемо място, заради природната красота. Хората не знаят, че на върха има и крепост, която е доста интересна крепост, така че и там ще се случат неща в близко бъдеще. Конкретно за случая, правим една панорамна площадка, която ще бъде дълга 9 метра, ще виси от пропастта, и така от там хората ще могат да си снимат и да гледат меандрите. Чак до язовира едва ли ще се стигне, но 9 метра ще бъде дължината на площадката, и накрая ще  завършва  като в окръжност,  за да може да се наблюдават меандрите, и навсякъде  да има видимост."

Изет Шабан поясни, че има още два туристически обекта на територията на община Ардино, които той, ако бъде избран отново за кмет, ще популяризира. Това са средновековната крепост край село Башево, известна като Кривус, а вторият обект е крепостта Патмос.

По публикацията работи: Гинка Динчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Началото на честванията поставя заупокойна молитва в църквата в Крумовград

Тракийци се събират в Аврен в почит на 42 жени и деца

Стотици потомци на тракийци се очаква да се съберат в събота, за Националния женски тракийски събор-поклонение в село Аврен. За поредна година те ще отдадат своята почит към загиналите 42 жени и деца от с. Манастир при трагичните събития от 1913 – 1914 г. Вече е традиция в края на септември Съюзът на тракийските дружества в България и..

публикувано на 20.09.24 в 00:52

Георги Тахов: Има действащ механизъм за забрана на вносна животинска продукция

Има механизъм за забрана на внос на животинска продукция от страни извън ЕС в България. Това каза в Кърджали министърът на земеделието и храните Георги Тахов и поясни, че това вече се прави по отношение вноса на яйца по линия на ЕК, която определя квоти за всяка една продукция. Георги Тахов: "Ние без решение на Eвропейската..

публикувано на 19.09.24 в 16:51

Министърът на земеделието Георги Тахов ще поиска забрана на вноса на яйца от трети страни

Имa механизъм за забрана на внос на животинска продукция от страни извън ЕС в България. Това каза в Кърджали министърът на земеделието и храните Георги Тахов и поясни, че това вече се прави по отношение вноса на яйца:  "Когато вносът на даден вид стока - зеленчуци, плодове, месо, яйца достигне до едни определени лимити, които ЕК е предварително..

публикувано на 19.09.24 в 16:46

Борят се за живота на детето, чиято майка скочи с него от 3-тия етаж

В тежко състояние и с опасност за живота е настаненото в УМБАЛ „Свети Георги“ 1-годишно дете, чиято майка скочи с него от третия етаж на хотел в Кърджали. Това съобщиха от пресслужбата на болницата. Бебето е с фрактура на черепа и се лекува в Клиниката по неврохирургия. Няма други травми. Предстоят още прегледи и изследвания, но на този етап детето..

публикувано на 19.09.24 в 15:25

Настаниха в психиатрия майката, скочила с детето си от прозорец на хотелска стая (Обновено)

Майката, която се хвърли с бебето си от хотелска стая в Кърджали, е настанена в Държавната психиатрична болница, а момиченцето е в тежко състояние с черепно-мозъчна травма и е изпратено по спешност в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. При медицинския преглед след инцидента жената се е държала неадекватно и агресивно, съобщи за Радио..

публикувано на 19.09.24 в 15:02

Ахмед Доган провежда консултации за листите за вота в централата на ДПС

Ахмед Доган провежда в централата на ДПС консултации за листите за предстоящите парламентарни избори с кандидати за депутати, съобщиха от пресцентъра на партията. "Ахмед Доган е обратно в своя дом, централата на ДПС, топло посрещнат от нашите младежи", се казва в съобщението. Учредители, основатели и бивши областни председатели на партията вчера..

публикувано на 19.09.24 в 14:14

Кърджали е с нов Туристически информационен център

Днес в Кърджали откриха официално новия Туристически информационен център. В него жителите и гостите на града могат да се информират за туристическите забележителности и маршрути в общината и областта.  90% от съществуващите туристически маршрути в област Кърджали вече са изцяло обновени от доброволци на Туристическия информационен център, след като..

публикувано на 19.09.24 в 16:20