Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свиленград празнува

Снимка: Божидар Чолаков - БНР Радио Кърджали

Свиленград чества днес своя празник. Денят ще започне с традиционната тържествена литургия за благоденствието на града и неговите жители в храм „Св. Троица” от 10.00 ч.

  В 11.00 ч. ще бъде даден стартът на  общоградския ученически крос за купа „Пети октомври” с подкрепата на Ротари клуб – Свиленград. Стартът е при "Медицински център  - 1 Свиленград".

На празника Общинската библиотека организира Ден на отворени врати.

Традиционното поклонение на връх Шейновец и панихидата за загиналите за освобождението на Свиленград ще  започнат в  11.00 ч. пред паметника-костница.

За желаещите да се включат в поклонението граждани, общината е организирала превоз с автобуси, тръгването е в 9.45 ч. от площад „Пети октомври”.

По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отлага се тестването на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване

Отлага се тестването на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и оповестяване и на системата BG- Alert, съобщиха от ОДМВР Кърджали. От там уточниха, че причината е съобразяване със ситуацията в Близкия Изток и избягване на допълнително напрежение сред гражданите.

публикувано на 01.10.24 в 09:40

Слънчево ще бъде времето в първия ден на октомври

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Само над североизточните райони облачността ще е по-често значителна и на отделни места там ще превали дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 16° и 21°, за София – около 16°, в Кърджали и Хасково - около 19°, в Смолян ще..

публикувано на 01.10.24 в 08:43

ЦИК показва бюлетината за вота, правят и демонстрация на машинното гласуване

От Централната избирателна комисия ще представят бюлетината, с която ще се гласува на извънредните парламентарни избори на 27 октомври. Ще бъде направена и демонстрация на машинното гласуване. Във вота за народни представители ще участват 28 партии и коалиции, като поредността им в бюлетината беше определена от Централната избирателна комисия с жребий..

публикувано на 01.10.24 в 08:30

Николай Дачев: " За една седмица има 1680 клипа за превишена скорост, 114 глоби с административни нарушения и 624 глоби с фиш"

От началото на тази година по пътищата в региона са загинали осем души, при десет за същия период на м.г. 134 са тежките пътнотранспортни произшествия, като при тях са пострадали 182-ма души.  Осем са тежките пътни произшествия в област Кърджали, като при пет от тях са пострадали деца. " На територията на областта за миналата седмица са проверени 3353..

публикувано на 30.09.24 в 17:22

Българите се чувстват най-застрашени от наводненията

Наводненията са извънредната ситуация, от която българите се чувстват най-застрашени в целия Европейски съюз, според оповестено проучване на Евробарометър. То е посветено на информираността на хората от ЕС за опасността от бедствия и подготовката за тях. 34 на сто от анкетираните у нас са отговорили, че най-много се опасяват от наводнения, докато..

публикувано на 30.09.24 в 17:05

Откриха учебната година във Второ Българско неделно училище “Св. Иван Рилски” в гр. Комотини

Първият звънец удари и за учениците от Второ Българско неделно училище  “Св. Иван Рилски” в гр. Комотини. С много усмивки  36 деца прекрачиха прага и забързаха към своите чинове. От името на Община Хасково и лично от кмета г-н Станислав Дечев, пожелания за здрава и спорна учебна година, и подаръци за всички малчугани поднесе  Юлия  Динкова...

публикувано на 30.09.24 в 16:34

В неделя най-силно духа в Кърджали, най-много валя в Крумовград

С 20 метра в секунда е духал вятърът в Кърджали по време на неделния следобед, когато имаше обявен оранжев код за вятър и дъжд. Валежите в областния център са били сравнително слаби - едва осем литра на квадратен метър. В региона обаче оранжевият код за обилни валежи е изпълнен. "20 метра в секунда беше най-силнияj вятър в Кърджалийско, но пък..

публикувано на 30.09.24 в 16:04