Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вкусен следобед" - наесен с песен с Радка Петкова


Здравейте, в този хубав есенен и слънчев ден, от мен, Радка Петкова и развлекателното предаване "Вкусен следобед". Пригответе се за два часа хубава музика и преживявания с любимия епизод в лежерната неделя, отново в ефира. Това е епизодът от 15 октомври.

В първата част ще научите как всички може да обединим сърца и сили за благородна кауза – да бъде купен интензивен кувьоз за новородени за областната болница. За тази цел в неделя в Кърджали пристига инициативата „Капачки за бъдеще“. Защо една капачка може да спасява животи, когато се обединим, как едно малко никому ненужно нещо може да ни послужи за голяма цел. И защо материалното не може да е признак за ценност, а само за стойност? Ще чуете коментара за човека, който искал марково куче.


Следва една нова версия на супа със свински крачета, ала Росица Генчева – с мляко, куркума и лют червен пипер.

Междувременно ще научим за музея на ракията в София. Във втората част ни предстои разговор за едно любопитно събитие, което предстои – представянето на две книги за Ледения континент- на полярника Христо Пимпирев и филолога писател Боян Биолчев. А Стоян Анадолиев, стъпил на Антарктида преди десет години от Кърджали, ще ни представи своя разказ за реалността там. Следва интервю на Мартина Дякова за новия сезон на театър „Димитър Димов“. Както и нова, подобрена рецепта за арабската „Шакшука“.

Бъдете с предаването всяка неделя от 16 до 18 часа на 90 мегахерца, и онлайн на https://binar.bg/radio-kardzhali/

Останете с Вкусен следобед и с прекрасния полъх на топла есен!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Милко Багдасаров: Притеснителни са процесите в ДПС

Провалът с гласуването на правителството беше донякъде очакван, но разцеплението, което се случи в парламентарната група на ДПС, е притеснително. Процесите на национално ниво пряко касаят и област Кърджали, където Движението е доминиращата политическа сила. Това мнение изрази в Сутрешния блок на Радио Кърджали областният лидер на БСП Милко..

публикувано на 04.07.24 в 18:18
Александър Симов

Александър Симов: Не сме стигнали дъното, защото то не съществува

"Политическата криза в България не започна през 2021 г. Още през 2009-та, когато ГЕРБ се появи, те бяха симптом, че в България нещо в традиционния политически модел скърца. Сега, толкова години по-късно, виждаме, че на практика дъното не съществува и свободното падане продължава." Това мнение изрази в ефира на Радио Кърджали народният представител..

публикувано на 04.07.24 в 17:18
Ангелина Костова

Лек ръст в резултатите от НВО на седмокласниците в област Кърджали

Лек ръст по български език и малко по-сериозен по математика сочат резултатите от националното външно оценяване (НВО) на седмокласниците от област Кърджали. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието Ангелина Костова. „Миналата година средният резултат, като точки, на регионално ниво е бил 44,36..

публикувано на 02.07.24 в 23:19

Младежи демонстрираха знания по граждански права и институции

Гимназисти от няколко училища в Кърджали се състезаваха по трудната тема за гражданските права и комуникацията с институциите в рамките на проект „Кърджали за теб – участвай, променяй, бъди активен гражданин!“, съобщи в ефира на Радио Кърджали Росица Средкова, председател на Управителния съвет на Сдружение „Инициатива за развитие „Кърджали..

публикувано на 27.06.24 в 23:11

Културни дейци ни канят да преживеем "С талант и любов към изкуството"

На 28 юни от 20.30 часа в пространството пред Дома на културата ще се проведе четвъртия заключителен концерт на съставите под надслов "С талант и любов към изкуството". Марияна Ликова, директор на културния интститут: "Ние всяка година сме изправени пред едно  такова предизвикателство и с нетърпение даже към нашите  изпълнители, възпитаници..

публикувано на 27.06.24 в 15:11

Възраждат за нов живот киносалон в Малка Арда

В банското село Малка Арда доброволци възстановиха киносалона в читалище "Христо Ботев -1958". Инициатор на кампанията е Кристина Патева и група млади хора с корени от Малка Арда. Ремонтните дейности продължават почти година. “За репетиции самодейците от читалището са използвали зала в детската градина, но след този ремонт те отново ще се върнат в..

публикувано на 25.06.24 в 10:45

В Старцево се проведе първи Еньовденски събор

В навечерието на Еньовден в Старцево отбелязаха първи Еньовденски събор. Еньовден е един необикновен празник. На този ден обичаят повелява да наберем свежи билки, защото според народните поверия тогава имат най-голяма сила. След набирането на билките, се сплитат венци, които момите пускат по течаща вода. За събора в местността "Равното" над Старцево..

публикувано на 24.06.24 в 15:50